Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα «κατηγορώ» του Μπέου, ο «Διαμαντής» της Καβάλας και οι... πυροβολημένοι αστακοί

Τα «κατηγορώ» του Μπέου, ο «Διαμαντής» της Καβάλας και οι… πυροβολημένοι αστακοί

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν συμπληρωματικά υπομνήματα Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Αχιλλέας Μπέος και Μάκη Ψωμιάδη, οι εφέσεις των οποίων εκδικάσθηκαν την Τετάρτη 3/08 από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Ο Αχιλλέας Μπέος στην απολογία του έκανε λόγο για προσπάθεια εξόντωσής του. Επίθεση δέχθηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου που βρέθηκαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας. «Δεν υπάρχει απόδειξη για προσυνεννοημένα παιχνίδια» υποστηρίζουν οι δικηγόροι της Καβάλας και της οικογένειας Ψωμιάδη. «Ο Μ.Ψωμιάδης πυροβολούσε αστακούς» υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας. Για τις 24 Αυγούστου αναβλήθηκε η εκδίκαση των εφέσεων της ΠΑΕ Λάρισας και της ΠΑΕ Ηρακλής.

Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής έχουν τη δυνατότητα να προσκομίσουν συμπληρωματικά υπομνήματα Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Αχιλλέας Μπέος και Μάκη Ψωμιάδη, οι εφέσεις των οποίων κατά των αποφάσεων της Σούπερ Λιγκ για υποβιβασμό των δύο ομάδων και ισόβιο αποκλεισμό των δύο παραγόντων εκδικάσθηκαν την Τετάρτη 3/08 από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Βέβαια για την ίδια ημέρα, Παρασκευή 5/08 στις 14:00 έχει ορίσει η Σούπερ Λιγκ να πραγματοποιήσει την κλήρωση του πρωταθλήματος της νέας σεζόν, οπότε υπάρχει η απορία για το πώς θα γίνει η διαδικασία.

Σύμφωνα πάντως με όσα διέρρεαν την Τετάρτη, η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την Παρασκευή και η διαδικασία της κλήρωσης θα προχωρήσει κανονικά.

Ο Μπέος θεωρεί εαυτόν θύμα

Ο Αχιλλέας Μπέος στην απολογία του έκανε λόγο για προσπάθεια εξόντωσής του, υποστήριξε ότι ο γγΑ, «Πάνος Μπιτσαξής δρομολόγησε την εξόντωσή μου» και ανέφερε ότι ο αθλητικός δικαστής βρισκόταν σε τακτική επικοινωνία με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλα Πατέρα.

Επίθεση από άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκια δέχθηκαν οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου που είχαν μεταβεί στα γραφεία της ΕΠΟ για να εκφράσουν τη συμπαράσταση προς την ομάδα τους.

Καβάλα: «Δεν αποδεικνύονται τα στημένα ματς»

Μετά τον Ολυμπιακό Βόλου, ήρθε η σειρά της Καβάλας για να εκφράσει τις θέσεις της. Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Καβάλα, Δημήτρης Πέππας πήρε πρώτος τον λόγο υποστηρίζοντας:

«Μια εγκληματική οργάνωση, σύμφωνα με τον Νόμο, αποτελείται τουλάχιστον από τρία άτομα. Τα τρία άτομα ήταν ο Παπακώστας που αθωώθηκε, ο Μάκης Ψωμιάδης, ένας «Διαμαντής» αγνώστων λοιπών στοιχείων και ο γιός του Σταύρος. Μένουν δύο άτομα, ο πατέρας και ο γιος. Δηλαδή ο πατέρας έδινε εντολή στον γιο να στήσουν παιχνίδι. Οι δύο τους όμως δεν αποδεικνύεται πουθενά ότι έπαιζαν στοίχημα. Έχουμε το πιο αξιόπιστο σύστημα, καλύτερο από της UEFA».

Ο συνήγορος του Μάκη Ψωμιάδη, κ.Μοροζίνης είπε:

«Είναι επιλογή δική μας να μιλάμε σε θεσμικά όργανα και δικαστικές αίθουσες. Έχουμε κάνει ένσταση για πειθαρχική δικαιοδοσία οργάνων. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης δεν έχει καμία διοικητική σχέση με την ομάδα».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο συνήγορος του Σταύρου Ψωμιάδη, οποίος υποστήριξε:

«Η UEFA πουθενά δεν αναφέρει ότι έγινε αποδεδειγμένα προσυνεννοημένο παιχνίδι».

Κούγιας: «Ο Μ.Ψωμιάδης πυροβολούσε αστακούς»

Ο Αλέξης Κούγιας, μάρτυρας και σε αυτήν την υπόθεση, είπε:

«Για μένα είναι αναγκαιότητα να ξέρω τι σημαίνει η οικογένεια Ψωμιάδη, γιατί αλλιώς δε θα μπορούσα να επιβιώσω στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τον κ. Σταύρο Ψωμιάδη τον γνωρίζω μόνο από μία κλήρωση. Δεν γνωρίζω τι δουλειά κάνει. Γνωρίζω όμως πολύ καλά τον κ. Μάκη Ψωμιάδη. Τον γνωρίζω αφού έχουμε προεδρεύσει και οι δύο της ΑΕΚ. Εγώ το 1997-98 και αργότερα ο Ψωμιάδης. Η γνώση μου είναι πως ο πραγματικός ιδιοκτήτης, μέτοχος της Καβάλας είναι ο Μάκης Ψωμιάδης. Επειδή υπάρχει νομικό κώλυμα, λόγω υπόθεσης με την ΑΕΚ, επελέγη να διοικεί ο Σταύρος Ψωμιάδης.

» Δεν γνωρίζω τίποτα άλλο για τον κ. Ψωμιάδη εκτός των δύο παιχνιδιών. Δεν ξέρω αν πλήρωσε ο Μάκης Ψωμιάδης. Στο ΠΑΣ Γιάννινα- Καβάλα, ο ΠΑΣ άλλαξε τα 8/11 της ομάδας του και μου έκανε εντύπωση. Ο Όγιος τρομοκρατήθηκε από ένα περιστατικό πριν από τον αγώνα. Ο κ. Μάκης Ψωμιάδης πήγε σε ένα μαγαζί και πυροβολούσε αστακούς, παρουσία του κ. Χριστοβασίλη. Αυτά μου είπε ο κ. Βήτας (νομικός σύμβουλος του ΠΑΣ). Αυτό τρομοκράτησε τους ανθρώπους του ΠΑΣ και τον Όγιος.

» Όσο για το Αναγέννηση Καρδίτσας – Καβάλα 3-0 εμπλέκονται ο Κασιμάτης, δεξί χέρι εποχής Β. Μητρόπουλου, και ο ιδιοκτήτης της Αναγέννησης Καρδίτσας Κωτούλας. Το ενδιαφέρον πρόσωπο, όμως, είναι ο τότε προπονητής της Καρδίτσας Περικλής Αμανατίδης. Αγωνιστικά το σκορ ήταν έκπληξη και όσοι το γνώριζαν πιθανότατα θα έβγαλαν πολλά λεφτά.

» Μετά το 2005 μπήκαν στο ποδόσφαιρο μπράβοι και κακοποιοί. Προστάτες και μπράβοι έγιναν ιδιοκτήτες ομάδων. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως ο Τσακογιάννης με τα όπλα και ο Μπέος διαφορετικά, δημιούργησαν ένα κλίμα»…

Αναβολή για Λάρισα και Ηρακλή

Για τις 24 Αυγούστου αναβλήθηκε η εκδίκαση των εφέσεων της ΠΑΕ Λάρισας και της ΠΑΕ Ηρακλής, ύστερα από σχετικό αίτημα των δύο ομάδων. Οι Θεσσαλοί και οι Θεσσαλονικείς ζήτησαν να μην συζητηθεί από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ η προσφυγή που είχαν καταθέσει κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας από τη Σούπερ Λίγκα και το αίτημά τους έγινε αποδεκτό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024