Ιστορικές στιγμές έζησε αυτό το Σαββατοκύριακο η πολιτεία της Νέας Υόρκης καθώς έγινε η έκτη μεγαλύτερη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Την αρχή έκαναν η 54χρονη Κίτι Λάμπερτ με την 53χρονη Σέριλ Ραντ από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης που παντρεύτηκαν στην πόλη Νιαγάρα Φολς και εκτιμάται ότι στην πόλη της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκαν μόνο μέσα σε αυτό το διήμερο 823 γαμήλιες τελετές ομοφυλοφίλων.

Άλλοι φορώντας σπορ ρούχα, άλλοι με επίσημο ένδυμα, μερικοί φορώντας κιλτ, όλοι όμως αψηφώντας τις συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, έκαναν ουρές έξω από τα δημαρχεία της Πολιτείας για να που τον πολυπόθητο «I do».

Οι περισσότεροι περίμεναν μια ολόκληρη ζωή για αυτήν τη στιγμή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της 77χρονης Φίλις Σίγκελ και της 85χρονης Κόνι Κόπελοφ (η οποία είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι) που είναι μαζί εδώ και 23 χρόνια αλλά και των Μίρων Λεβίν και Φίλιπ Ζίντερμαν που ακολουθούν κοινή πορεία ζωής επί 51 χρόνια!

Βέβαια δεν απουσίασαν οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες όσων αντιτίθενται στους γάμους μεταξύ ζευγαριών του ίδιου φύλου. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο Κυβερνήτης Κουόμο, ο οποίος ήταν αυτός που υπέγραψε τον επίμαχο νόμο. Διαδηλωτές περικύκλωσαν το γραφείο του στο Μανχάταν ζητώντας μεταξύ άλλων τον αφορισμό του…

Πέννυ Μπροτζάκη