Το τέλος πλησιάζει… Όχι του Κόσμου – δεν υπάρχουν άλλωστε ακόμα εξακριβωμένες πληροφορίες περί του αντιθέτου – αλλά της κινηματογραφικής έκδοσης του Χάρυ Πότερ. Η τριάδα των πρωταγωνιστών πήγαινε στο.. δημοτικό όταν, δέκα χρόνια πριν, ξεκίνησε το μαγικό ταξίδι τους στην μεγάλη οθόνη. Τότε η ιστορία ήταν ένα παιδικό παραμύθι, βιβλίο με το βιβλίο όμως, ταινία με την ταινία, γινόταν όλο και πιο «μαύρη» μέχρις ότου που ενηλικιώθηκε και ετοιμάζεται πλέον να μάς αποχαιρετήσει οριστικά.

Και οι νεαροί πρωταγωνιστές μεγάλωσαν (δείτε κοπελάρα που έγινε η «Ερμιόνη») και ετοιμάζονται να γυρίσουν σελίδα στη ζωή τους. Την Τετάρτη 7 Ιουλίου οι Daniel Radcliffe, Emma Watson and Rupert Grint παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου στο βικτοριανού-γοτθικού ρυθμού ξενοδοχείο St Pancras Renaissance, στην καρδιά του Λονδίνου, λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας της σειράς.

Στις 13 Ιουλίου, λοιπόν, τελειώνει το παραμύθι και για όσους αναρωτιώνται «μετά τον Χάρυ Πότερ, τι;» η απάντηση είναι «Hunger games»!

e-mail: [email protected]

Πέννυ Μπροτζάκη