Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτογραφίες από οκτώ ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Φωτογραφίες από οκτώ ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από οκτώ αιματοβαμμένες και ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη όπως τις κατέγραψε ο φακός του φωτορεπόρτερ Χουάν Κάρλος Τομάσι παρουσιάζονται στην Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα από τις 6 Ιουλίου. Η έκθεση με τίτλο «Μάρτυρες της Λήθης» εστιάζει τον φωτογραφικό φακό σε οκτώ ανθρωπιστικές κρίσεις, τις οποίες αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο οκτώ διάσημοι συγγραφείς της ισπανικής γλώσσας, που υπήρξαν μάρτυρες του έργου που αναπτύσσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από οκτώ αιματοβαμμένες και ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη όπως τις κατέγραψε ο φακός του φωτορεπόρτερ Χουάν Κάρλος Τομάσι παρουσιάζονται στην Αίθουσα Εκθέσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα.

Η έκθεση με τίτλο «Μάρτυρες της Λήθης» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.

Η έκθεση εστιάζει τον φωτογραφικό φακό σε οκτώ ανθρωπιστικές κρίσεις, τις οποίες αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο οκτώ διάσημοι συγγραφείς της ισπανικής γλώσσας, που υπήρξαν μάρτυρες του έργου που αναπτύσσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε κάποιες από τις πιο αιματοβαμμένες και ξεχασμένες γωνιές του πλανήτη.

Οι Μάριο Βάργκας Γιόσα, Σέρχιο Ραμίρες, Λάουρα Ρεστρέπο, Χουάν Χοσέ Μιγιάς, Τζών Κάρλιν, Λάουρα Εσκιβέλ, Μανουέλ Βιθέντ και Λεϊλά Γκεριέρο αφηγούνται τις ιστορίες ανθρώπων και ολόκληρων λαών που επηρεάστηκαν από την βία και την ακραία απομόνωση στην Δημοκρατία του Κονγκό, στο Μπαγκλαντές, στην Μαλαισία, στη Γουατεμάλα, στην Υεμένη, στην Κολομβία, στο Κασμίρ, στην Αϊτή και στη Ζιμπάμπουε.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης- που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου- θα γίνουν την Τετάρτη, 6 Ιουλίου στις 20.00.

Η έκθεση έχει παρουσιαστεί στη Μαδρίτη και θα συνεχίσει την περιοδεία της και σε άλλες χώρες ανά τον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024