Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού αλλά και τέλος στις άσκοπες επεμβάσεις δίνει μία μέθοδος εντοπισμού και αφαίρεσης των μη ψηλαφητών όγκων του, που είναι μικρότεροι από ένα εκατοστό, με τη χρήση ενός εργαλείου υπό μαστογραφικό έλεγχο.

Η μέθοδος αυτή αφορά στην αφαίρεση ακόμη και όγκων διαμέτρου χιλιοστών -άρα μη ψηλαφητών- που αποτελούν ευρήματα της ψηφιακής μαστογραφίας. Στη συνέχεια γίνεται μαστογραφία στο υλικό που αφαιρείται και ακολουθεί ταχεία βιοψία.

Η μέθοδος αυτή θα παρουσιαστεί, σε αναμετάδοση από χειρουργείο επεμβάσεων μαστού, στη διάρκεια διημερίδας με θέμα «Σύγχρονες στρατηγικές στον καρκίνο του Μαστού», που οργανώνεται στις 27 και 28 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρίας Μαστού και την επιστημονική ευθύνη του χειρουργού μαστού και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Κωνσταντίνου Καραπαναγιώτη, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει ο κ.Καραπαναγιώτης χάρη σε αυτή τη μέθοδο μπορεί να εντοπιστεί ο καρκίνος του μαστού πριν γίνει κλινικά διαγνώσιμος και μάλιστα όταν είναι μικρότερος από ένα εκατοστό και να αποφευχθούν οι άσκοπες επεμβάσεις που έχουν ως συνέπεια να αφαιρεθεί ένα μεγάλο τμήμα του μαστού.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ