Προτάσεις για μια πιο αρμονική κρεβατοκάμαρα:
Δεν τοποθετούμε ποτέ το κρεβάτι σε γωνία.
Τα κομοδίνα να τοποθετούνται στο ύψος του στρώματος ώστε η πρόσβαση να είναι εύκολη.
Ο χώρος του υπνοδωματίου πρέπει να μας δημιουργεί ηρεμία και γαλήνη. Εάν λοιπόν θέλουμε να βάψουμε ένα τοίχο με τεχνοτροπία ή να τοποθετήσουμε ταπετσαρία με κάποιο θέμα, καλό είναι το θέμα ή το χρώμα που θα επιλέξουμε να είναι ως φόντο στο κεφαλάρι του κρεβατιού έτσι ώστε να μη μας κουράζει καθημερινά.


Πολύ σημαντικός είναι ο φωτισμός.
Για να δημιουργήσουμε ρομαντική διάθεση και αίσθηση χαλάρωσης στο χώρο, μπορούμε να τοποθετήσουμε αντί για διακόπτες πολύ οικονομικά dimmer για αυξομείωση φωτισμού και κεριά με άρωμα γιασεμί, λεβάντα ή σανταλόξυλο.

Τα χρώματα στους τοίχους καλό είναι να δημιουργούν χαλάρωση όπως οι απαλοί τόνοι του πράσινου, να είναι καταπραϋντικά όπως οι απαλοί τόνοι του μπλε ή απαλό κίτρινο όπου είναι το χρώμα της επικοινωνίας.
Οι αποχρώσεις του κόκκινου που έχουμε συνηθίσει ως σύμβολο αγάπης σε μεγάλη επιφάνεια δημιουργεί υπερένταση.

Τις κουρτίνες στο υπνοδωμάτιο, καθώς και στα άλλα δωμάτια του σπιτιού, καλό είναι να τοποθετούνται όσο γίνεται πιο ψηλά. Έτσι αλλάζει η αίσθηση του χώρου και δημιουργείται η εντύπωση μεγαλύτερου ύψους.

Τα υφάσματα για τα υπνοδωμάτια προτείνονται από φυσικά υλικά όπως βαμβάκι, μετάξι κ.ά. σε αποχρώσεις του τοίχου έτσι ώστε να μην επιβάλλονται με την παρουσία τους στο χώρο αλλά να συμπληρώνουν τη γενική εικόνα του δωματίου.

Οι ντουλάπες στα υπνοδωμάτια είναι ένα πολύ μεγάλο έπιπλο το οποίο καλό είναι να μην κυριαρχεί στο χώρο, γι’ αυτό, εφόσον μπορούμε, τις τοποθετούμε σε άλλο δωμάτιο.
Όταν βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο επιλέγουμε με δύο τρόπους υλικά:
α) Εάν θέλουμε να μη φαίνονται τις βάφουμε το ίδιο χρώμα με τον τοίχο ή τις επενδύουμε με μία διακριτική ταπετσαρία η οποία συνεχίζεται και σ ένα τοίχο τουλάχιστον.
β) Εάν θέλουμε ένα διαφορετικό υλικό το ταιριάζουμε με την κρεβατοκάμαρα ή με κάποιο έπιπλο μέσα στο δωμάτιο.
Η δεύτερη επιλογή απλά μας δεσμεύει σε τυχόν επόμενες αλλαγές του χώρου.
Αυτές είναι λίγες από τις συμβουλές για ένα αρμονικό υπνοδωμάτιο, θα χαρώ να σας προτείνω περισσότερες λύσεις για το χώρο σας.

ID group

in.gr