Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αντιγράψουν τις τάσεις που επικρατούν -χωρίς να εμπιστεύονται το προσωπικό τους στιλ στη διακόσμηση ενός σπιτιού -και αργότερα συνειδητοποιούν ότι οι τάσεις στη διακόσμηση αλλάζουν συνεχώς και δεν διαρκούν. Ο διακοσμητής που μπορεί να συμβουλευτείτε δεν θα σας αλλάξει το στιλ που επιθυμείτε, απλά θα σας συμβουλέψει αυτό το στιλ να το εφαρμόσετε με τον δυνατό καλύτερο και πιο λειτουργικό τρόπο.


Τα χρώματα επηρεάζουν τη διάθεση και τα συναισθήματα. Επιλέγοντας το κατάλληλο χρώμα μπορούμε να δώσουμε χαρακτήρα στο σαλόνι μας. Τα ζεστά χρώματα δίνουν ενέργεια ενώ τα κρύα ηρεμούν και ξεκουράζουν. Επιλέξτε λοιπόν το χρώμα που ταιριάζει στη διάθεση του σπιτιού σας και της οικογένειάς σας και δώστε στο σαλόνι σας τον ανάλογο χαρακτήρα!
Αποφύγετε να κάνετε την τηλεόραση το κύριο θέμα του σαλονιού σας, αλλά εντάξτε την στη συνολικότερη διακόσμηση.

Μπορείτε για παράδειγμα να την τοποθετήσετε επάνω από τζάκι σαν κάδρο ή να την «κρύψετε» πίσω από τα παράθυρα ενός ειδικά σχεδιασμένου σύνθετου που ανοίγει και κλείνει γι’ αυτόν τον σκοπό.
Αν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή στο σπίτι σας πιο… ριζοσπαστική απ’ το να αγοράσετε ένα νέο βαζάκι, η οικονομικότερη και γρηγορότερη λύση είναι μια ταπετσαρία. Η ταπετσαρία μπορεί να τοποθετηθεί σ’ ένα τοίχο και να αλλάξει την ατμόσφαιρα του χώρου.

Ο φωτισμός έχει δύο λειτουργίες στο σαλόνι: ο ένας είναι ο άμεσος από πάνω προς τα κάτω για ένα άπλετο φωτισμό όταν έχουμε πολύ κόσμο στο σπίτι, μια γιορτή και ο δεύτερος ο έμμεσος από κάτω προς τα επάνω ο οποίος είναι ο καθημερινός και ο πιο ξεκούραστος και πιο χαλαρωτικός.
Για όλα αυτά στα επόμενα άρθρα θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά επιμέρους για κάθε θέμα και στιλ.

ID group

in.gr