Βάψτο το!!!
Δεν είναι τόσο δύσκολο, μπορείς και μόνος/η σου. Ξεκίνησε με την επιλογή ενός χρώματος που σου δημιουργεί ευφορία. Έχεις πολλές επιλογές, αρκεί να επισκεφθείς ένα χρωματοπωλείο και να «ξεσκονίσεις» τις παλέτες των εταιριών.
Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις «ήσυχα» χρώματα – αποχρώσεις του λευκού, του γκρι, του καφέ – για ένα ουδέτερο, σοφιστικέ αποτέλεσμα.
Θερμά χρώματα, όπως τα κόκκινα, πορτοκαλί και κίτρινα δίνουν μεγαλύτερη ένταση στο χώρο, ενώ πιο χαλαρωτικά θεωρούνται τα γαλάζια, μωβ ή και κάποια πράσινα που εκπέμπουν αέρα ανοιχτής διάθεσης και παράγουν ένα αποτέλεσμα πιο σικ και μοντέρνο…

Αν πάλι δεν θέλεις να βάψεις όλους τους τοίχους, επέλεξε μόνο έναν και δώσε σε αυτόν όλη σου την προσοχή, γιατί θα γίνει το κεντρικό στοιχείο του δωματίου σου, που θα τραβάει πάνω του όλα τα βλέμματα!!

– Γέμισε με πινελιές το κρεβάτι σου!
Συνήθως το κρεβάτι καταλαμβάνει το μεγαλύτερο χώρο του δωματίου, επομένως, μια καινούρια παπλωματοθήκη ή κουβρ λι σε αρμονική ακολουθία με την απόχρωση του τοίχου, δίνουν μια ολοκαίνουρια πνοή στο χώρο.

Εναλλακτικά – αλλά και οικονομικότερα – απλά «πέταξε» πάνω στο κρεβάτι σου μαξιλάρια διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Μιλάμε για τη χαρά της μαξιλαροθήκης! Αλλάζεις μαξιλαροθήκη, αλλάζεις εποχή και feeling!!!

Ανάμιξε σχέδια φλοράλ, με πουά και ριγέ για ένα πιο ενδιαφέρον και παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα, παίξε ακόμη και με το σχήμα των μαξιλαριών! Και να θυμάσαι: ένας αρμονικός συνδυασμός επιτυγχάνεται με τη σωστή επιλογή χρωμάτων, υφασμάτων και σχεδίων!

– Αγόρασε ή φτιάξε μόνος/η σου:
Μικρούς καθρέφτες από παλιές κορνίζες διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων και διακόσμησε έναν τοίχο με αυτές.

Μετάτρεψε αγαπημένες καρντ ποστάλ σε κάδρα, επιλέγοντας απλά τις σωστές κορνίζες.

Δημιούργησε σημεία ενδιαφέροντος στον τοίχο, κρεμώντας τα κολιέ σου σε μικρά άγκιστρα ή ιδιαίτερες κρεμάστρες. Έτσι τα κοσμήματά σου γίνονται διακοσμητικό στοιχείο του δωματίου και ταυτόχρονα ξεφορτώνεις τα συρτάρια σου.

– Πρόσθεσε ένα επιπλέον φύλλο κουρτίνας!
Σε περίπτωση που η κουρτίνα του δωματίου σου είναι από λεπτό ύφασμα π.χ. γάζα, σε παλ αποχρώσεις, πρόσθεσε ένα επιπλέον φύλλο, λίγο πιο έντονο από αυτό.
Είτε πιο σκούρο μονόχρωμο, είτε ένα μπροκάρ, ριγέ, ή φλοράλ.

– Αγόρασε φθηνά αυτοκόλλητα τοίχου.
Θα βρείς μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές στο internet

– Το αποτέλεσμα κρίνεται στη λεπτομέρεια!
Λεπτομέρειες όπως:
– ένα βαζάκι με λουλούδια (ακόμη και ψεύτικα)
– μια μίνι βιβλιοθήκη με τα βιβλία τοποθετημένα κατά ύψος και χρώμα, κάνουν πολλές φορές τη διαφορά.
– ένας ωραίος καλόγερος η ένα επιδαπέδιο φωτιστικό που φτιάχνει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, είναι επίσης καλές και ενδιαφέρουσες ιδέες.

Προσοχή!!!! Όχι όλα αυτά μαζί. Επέλεξε εσύ τις αλλαγές που ταιριάζουν στην αισθητική και το πορτοφόλι σου!

in.gr