Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την δημοσιότητα. Προτιμά να μιλάει μέσα στο γήπεδο παρά στις κάμερες. Από χθες το βράδυ για να μην πως από προχθές όταν πακετάριζε για Βαρκελώνη σκεφτόταν την υποχρέωση της συνέντευξης Τύπου, καθώς μαζί του αναγκάστηκε να πάρει και κουστούμι.

Η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή είναι υποχρεωτική για τη συνέντευξη Τύπου. Με την μοβ γραβάτα του και το σκούρο σακάκι του έφτασε στο Δημαρχείο της Βαρκελώνης μη φορώντας για πρώτη φορά μπροστά στους δημοσιογράφους κουστούμι.

Δύο ώρες αφότου απάντησε μόλις σε δύο ερωτήσεις εκμυστηρευόταν: «Ήταν δύσκολη ημέρα για εμένα». Προκάλεσε μάλιστα το γέλιο των συναδέλφων όταν προσπάθησε να αποφύγει ερώτηση βάζοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να απαντήσει, αλλά ο Σέρβος δεν την είχε ακούσει, οπότε…

Η συνέντευξη Τύπου δεν έβγαλε είδηση, δεν έβγαλε γέλιο, έβγαλε όμως καλό κλίμα και διάθεση για μπάσκετ.

Ο Σοφοκλής έκλεψε τα φλας αλλά και το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων καθώς τουλάχιστον τρεις φορές ο Μπλάτ χρειάστηκε να μπλέξει το εγκώμιό του.

Αυτά για τη συνέντευξη Τύπου. Πριν όμως φτάσω εκεί, μερικά δεκάδες μέτρα νωρίτερα βρέθηκα σε μία γειτονιά που δεν είχε την πολυτέλεια του Δημαρχείου. Aurora ονομάζεται δηλαδή αυγούλα. Ανάμεσα στα… απλωμένα των νοικοκυρών ξεφύτρωνε ένα γηπεδάκι. Αυτά του αμερικάνικου στυλ, του street basketball.

Εκεί στήθηκαν δύο καινούργιες μπασκέτες και δόθηκαν μπάλες στους μαθητές δύο κοντινών σχολείων αλλά και σε παιδιά από κοντινό ορφανοτροφείο.

Ήταν μία όμορφη στιγμή και οι παίκτες έδειξαν πολύ καλή διάθεση παρά το πρωϊνό της ώρας. Φώτσης και Ζήσης ήταν συνέχεια μαζί, ενώ ο Σάτο έδειχνε πραγματικά συγκινημένος.

Ενας μπόμπιρας έκανε σουτ σε χαμηλές μπασκέτες που είχαν στηθεί. Ο Φώτσης του μάζευε μπάλες και του έκλεινε το μάτι. Κάνει τρεις προσπάθειες όλες έξω. «Δεν γ… κάνε άλλη μία» του λέει και εκείνος χωρίς να μιλάει φυσικά ελληνικά κάνει την τέταρτη προσπάθειά του. Ήταν μέσα «Είδες που στα έλεγα;» του χαμογελάει…

Το απογευματινό πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις αλλά και Ντέγιαν Μποντιρόγκα-Ιμπραΐμ Κουτλουάι. Περισσότερα αργότερα λοιπόν από την ηλιόλουστη Βαρκελώνη…

Αθηνά Κόδρου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ