Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Street parties για τον πριγκιπικό γάμο

Ο πριγκιπικός γάμος πλησιάζει και οι Βρετανοί ετοιμάζονται να τον γιορτάσουν διοργανώνοντας street parties! Σύμφωνα με τις αρχές έχουν υποβληθεί περίπου 5.500 αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η άδεια να παραχωρηθούν δρόμοι σε γειτονιές προκειμένου - καιρού επιτρέποντος - να στηθούν τραπέζια και οι γείτονες να γευματίσουν παρακολουθώντας από τηλεοπτικούς δέκτες το γάμο του Γουίλιαμ με την Κέιτ.

Ο πριγκιπικός γάμος πλησιάζει και οι Βρετανοί ετοιμάζονται να τον γιορτάσουν διοργανώνοντας street parties! Σύμφωνα με τις αρχές έχουν υποβληθεί περίπου 5.500 αιτήσεις με τις οποίες ζητείται η άδεια να παραχωρηθούν δρόμοι σε γειτονιές προκειμένου – καιρού επιτρέποντος – να στηθούν τραπέζια και οι γείτονες να γευματίσουν παρακολουθώντας από τηλεοπτικούς δέκτες το γάμο του Γουίλιαμ με την Κέιτ.
Η είδηση αυτή μού θύμισε μια ανάρτηση που είχε ανεβάσει πριν ακριβώς τρία χρόνια η Σοφία στιςΚόκκινες Νύχτες, περιγράφοντας ένα street party που είχε διοργανωθεί στη δική της γειτονιά στο Λονδίνο με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Αγγλίας.streetpartyjubilee77-culiblog-63625c_thumbnail.jpg
Γράφει, λοιπόν, στη σχετική ανάρτηση:
«Τα street parties ήταν πολύ συνηθισμένα μέχρι τη δεκαετία του 50 περίπου, αλλά στις μέρες μας σπανίζουν. Στην ουσία ήταν υπαίθρια γλέντια/φαγοπότια που τα έστηναν από κοινού άνθρωποι που έμεναν στον ίδιο δρόμο για να γιορτάσουν μαζί με τους γείτονές τους κάποιο σημαντικό γεγονός, π.χ. μια βασιλική στέψη ή μια εθνική γιορτή.
» Το street party που μας κάλεσαν δεν ήταν υπαίθριο (δεν βοηθάει και ο καιρός γμτ) αλλά έγινε σε παμπ. Περίπου 30-40 γείτονες έκλεισαν το μαγαζί, κάλεσαν και καμιά 10αριά κοντινούς φίλους και μαζεύτηκαν να γιορτάσουν τη μέρα του Αγίου Γεωργίου με σημαιάκια, καπελάκια, λαχειοφόρο αγορά και φυσικά κλασσικό αγγλικό μενού».

Πηγή φωτ.:http://queensofvintage.com/tag/street-party

Ολες οι φωτογραφίες στο καρουσέλ που ακολουθεί είναι από τη σχετική ανάρτηση στις Κόκκινες Νύχτες της Σοφίας, ενώ ολόκληρο το κείμενό της μπορείτε να το διαβάσετεΕΔΩ.


Α, και για να μην ξεχνιόμαστε: από κάτι τέτοια πάρτι πλούτισε η οικογένεια της Κέιτ Μίνλτεντον, η οποία διευθύνει την εταιρίαParty Pieces.

Τελευταία, τα street parties γίνονται μόδα και στην Ελλάδα, αν και ξεχνάμε ότι παλιά τα λέγαμε πανηγύρια!
ΥΣ: Η Πυξίδα είναι στο Facebook! (http://www.facebook.com/Pyksida)
και στο TWΙΤTER:http://twitter.com/Pyksida.
Εκεί μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας υλικό, προκειμένου να δημοσιευτεί και στις σελίδες της Πυξίδας!
Πυξίδα © Πέννυ Μπροτζάκη
e – mail:pennybrotzaki@gmail.com

Πέννυ Μπροτζάκη

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024