Αθανασόπουλος Άγγελος

Η Ελλάδα θα χρειαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της και καλό θα ήταν να αποφύγει να το καθυστερήσει. Αυτό τόνισε, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο εκ των οικονομικών συμβούλων της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Λαρς Φελντ.

«Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα θα επιτύχει στη στρατηγική προσαρμογής χωρίς μία αναδιάρθρωση στο μέλλον, πιθανότατα στο εγγύς μέλλον», ξεκαθάρισε ο κ. Φελντ. «Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσει το χρέος της το συντομότερο δυνατόν» πρόσθεσε.

Ο Γερμανός οικονομολόγος εξήγησε ότι «ενώ μεταξύ όσων ασχολούνται με τα οικονομικά υπάρχει συναίνεση ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναδιάρθρωση, οι υπεύθυνοι για τη λήψη αποφάσεων στη Γερμανία είναι διχασμένοι και η ΕΚΤ δεν είναι έτοιμη να υποστηρίξει μία τέςτοια κίνηση».

Ο κ. Φελντ πρόσθεσε ότι «ενώ η έκθεση των γερμανικών τραπεζών στις υπερχρεωμένες χώρες είναι σχετικά υψηλή, η έκθεσή τους στην Ελλάδα δεν είναι τόσο μεγάλη και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα μπορούσε να διαχειριστεί οποιαδήποτε αναδιάρθρωση».

Αναφορικά τέλος με το μέλλον της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ο σύμβουλος της Μέρκελ προέβλεψε ότι η Ισπανία θα καταφέρει να αντέξει μία πιθανή διάχυση πέραν της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

«Η Ισπανία έχει ήδη κάνει πολλά. Δεν έχει τόσο υψηλό χρέος όσο άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεγάλες ισπανικές τράπεζες είναι πολύ υγιείς και πιστεύω ότι έχει ήδη λάβει χώρα μία αναδιάρθρωση σε εκείνες τις τράπεζες που στηρίζονται σε καταθέσεις» τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ