Η αναδιάρθρωση χρέους δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας. Αυτό δήλωσε κατηγορηματικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones την Πέμπτη.

O ίδιος υπογράμμισε ότι η αναδιάρθρωση χρέους δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε επιθυμητή, καθώς θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα προσπαθούσε να λύσει: «Αυτό που χρειάζεται είναι να παρθούν τολμηρά δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα και να υπερακοντιστούν οι στόχοι» είπε τόνισε ο κ. Προβόπουλος.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη αύξηση των επιτοκίων που αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο οποίο και ο ίδιος συμμετέχει, διευκρίνισε ότι δεν σηματοδοτεί απαραίτητα την αρχή μιας σειράς αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ, ενώ η ΕΚΤ θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό.

Όσον αφορά τις τράπεζες, τόνισε ότι η ΕΚΤ δεν έχει αποφασίσει πώς θα μειώσει την εξάρτησή τους από τη χρηματοδότησή της. Τόνισε όμως ότι οι ελληνικές τράπεζες εισήλθαν στην κρίση με υγιή μεγέθη και παρά τις δυσμενείς εξελίξεις, συνεχίζουν να έχουν υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ