Με αφορμή την διάθεση των εφαρμογών προστασίας υπολογιστών της γερμανικής G Data στην ελληνική αγορά από την εταιρεία ΑΜΥ Α.Ε., το In.gr Τεχνολογία εξασφάλισε μια ιδιαίτερα ελκυστική προσφορά για την προμήθεια της τελευταίας έκδοσης του G Data Antivirus 2011 και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: σειρά άρθρων από τους ειδικούς της γερμανικής εταιρείας για να μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφάλεια του συστήματός σας.

Οι εφαρμογές της G Data συμπεριλαμβάνονται στα τεστ των εργαστηρίων AV-Comparatives, ενός αυστριακού μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διεξάγει ανεξάρτητες δοκιμές antivirus και παρέχει τα αποτελέσματα δωρεάν στο κοινό. Η αξιολόγηση από τα αναγνωρισμένα ανεξάρτητα εργαστήρια, καθιστά τις προτάσεις της G Data πολύ καλές εφαρμογές προστασίας, καθώς για να συμπεριληφθούν σε αυτή απαιτείται να περάσουν εξετάσεις ήδη υψηλών απαιτήσεων, επισημαίνει ο οργανισμός.

Σύμφωνα με τα τεστ που έγιναν από τα AV-Comparatives στα προϊόντα της G Data ολόκληρο το 2010 τα προϊόντα της απέσπασαν το υψηλότερο σκορ ADV+ σε πέντε από τα επτά τεστ, όταν στα υπόλοιπα δύο πήραν ADV. Εντούτοις, όπως σημειώνει ο οργανισμός, δεν υπάρχει ιδανικό antivirus για όλους και έτσι η επιλογή σας θα πρέπει να βασιστεί στα προσωπικά σας κριτήρια. Από την άλλη, η απονομή εξαιρετικά υψηλής βαθμολογίας από τα AV Comparatives, δεν μπορεί παρά να μετρήσει ιδιαίτερα κατά την επιλογή μιας λύσης για πολλούς χρήστες, όπου η άποψη των τεχνικών που έχουν την γνώση να διενεργούν τεχνικούς ελέγχους αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.

Το 2010 το βραβείο Product of the Year απονεμήθηκε στην εταιρεία που παρουσίασε την μεγαλύτερη πρόοδο μέσα σε ένα χρόνο. Έτσι, τον τίτλο 2010 AV-Comparatives Product of the Year έλαβε η F-Secure. Ας δούμε όπως πώς πήγε στα τεστ η G Data:

Η εταιρεία διακρίθηκε με το υψηλότερο βραβείο (GOLD) στην κατηγορία On Demand Malware Detection. Ο αυξημένος ρυθμός εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού, χωρίς πολλές εσφαλμένες εκτιμήσεις (false alarm), παραμένει ένας από τους πλέον σημαντικούς, καθοριστικούς παράγοντες αξιοπιστίας ενός antivirus.

Το Χρυσό απονεμήθηκε επίσης στην G Data στα τεστ Proactive On Demand Detection, δηλαδή οι εφαρμογές της διακρίθηκαν για το πόσο καλές είναι στο να αναγνωρίζουν νέο, άγνωστο κακόβουλο λογισμικό, ενώ ταυτόχρονα πέτυχαν τον μικρότερο αριθμό εσφαλμένης σήμανσης συναγερμού.

Σε όλα τα άλλα τεστ, τα σκορ της G Data ήταν ομολογούμενως υψηλά. Συνολικά, μπήκε στους φιναλίστ και πήρε δύο χρυσά.

In.gr Τεχνολογία,AV-Comparatives