Μαντικίδης Αναστάσιος

H γερμανική κυβέρνηση δεν έχει μεταβάλλει τη στάση της στο ζήτημα πιθανής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους και θεωρεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν εργαλεία για να γίνει κάτι τέτοιο, δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπός της.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ανέφερε στην καθημερινή ενημέρωση των συντακτών ότι «υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν υπάρχει κανένα όργανο για μία τέτοια αναδιάρθρωση. Αυτό το όργανο θα υπάρχει από το 2013, με τον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης».

Ο ίδιος, πάντως, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Σε νέες διαψεύσεις των σεναρίων περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους προχώρησαν την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου και η Κομισιόν, την ίδια ώρα που στις διεθνείς οργιάζει η σχετική φημολογία, με τους Financial Times να υποστηρίζουν ότι αρκετές κυβερνήσεις από την Ευρωζώνη δεν «αποκλείουν πλέον» αυτό το ενδεχόμενο.

«Ηρεμήστε με το θέμα της αναδιάρθρωσης, δεν υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις», είπε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, συζητώντας με δημοσιογράφους μετά το πέρας κυβερνητικής σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αναδιάρθρωση, τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ