Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεν κυνηγάω τη σκιά μου» δηλώνει η Κατρίν Ντενέβ από την Αθήνα

«Δεν κυνηγάω τη σκιά μου» δηλώνει η Κατρίν Ντενέβ από την Αθήνα

Για την νέα της ταινία, τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, την ελληνική οικονομική κρίση και τους ανθρώπους-γλάστρες μίλησε η Κατρίν Ντενέβ, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα για την προβολή της νέας της ταινίας «Potiche», στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε ερώτηση για το εάν φοβάται πως ίσως πάψει κάποτε να είναι επίκαιρη, λέει: «Δεν κυνηγάω τη σκιά μου. Είμαι ηθοποιός, είμαι γυναίκα, πολίτης, έχω γνώση της κατάστασης, εξελίσσομαι». Και για την Ελλάδα δηλώνει ότι είναι «γεμάτη αστέρια, όπως ο ουρανός».

Για την νέα της ταινία, τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, την ελληνική οικονομική κρίση και τους ανθρώπους-γλάστρες μίλησε η Κατρίν Ντενέβ, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα για την προβολή της νέας της ταινίας «Potiche», στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Σε ερώτηση για το εάν φοβάται πως ίσως πάψει κάποτε να είναι επίκαιρη, λέει: «Δεν κυνηγάω τη σκιά μου. Είμαι ηθοποιός, είμαι γυναίκα, πολίτης, έχω γνώση της κατάστασης, εξελίσσομαι».

Έρχεται τελευταία, αλλά όχι αργοπορημένη, όπως αρμόζει σε μια μεγάλη σταρ. Ισορροπεί με χάρη στα ψιλοτάκουνά της, δηλώνει ευχαριστημένη που βρίσκεται στην Ελλάδα και τονίζει ότι η κωμωδία είναι δύσκολο είδος για τους ηθοποιούς.

Η εικόνα της είναι λίγο διαφορετική από εκείνη στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, όπου πιο απλά ντυμένη, φορώντας τα γυαλιά της και οπλισμένη με χιούμορ, απαντά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων πριν αποχωρήσει από την Αθήνα.

Σε ερώτηση για το εάν φοβάται πως με το να είναι τόσα χρόνια στο επίκεντρο της δημοσιότητας, θα πάψει κάποτε να είναι επίκαιρη, λέει: «Δεν κυνηγάω τη σκιά μου. Είμαι ηθοποιός, είμαι γυναίκα, πολίτης, έχω γνώση της κατάστασης, εξελίσσομαι με βάση τα δικά μου κριτήρια. Δεν φοβάμαι τις τάσεις της μόδας. Βέβαια, υπάρχω πολλά χρόνια στον χώρο του κινηματογράφου, ενδεχομένως θα υπάρξει κόπωση, αλλά προς το παρόν δεν έχω τέτοιο φόβο».

Στην ταινία «Potiche» ερμηνεύει μία γυναίκα που ασχολείται μόνο με το σπίτι της, μια «γλάστρα», όπως της λέει η κόρη της. Όταν ο σύζυγός της πιάνεται όμηρος από τους εργαζόμενους του εργοστασίου του και αναγκάζεται να απομακρυνθεί, εκείνη αναλαμβάνει τα ηνία και δείχνει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στην ηγεσία.

«Η Σουζάν Πιζόλ είναι κοντά και μακριά μου. Η πορεία της μου είναι κατανοητή, αλλά είναι και μακριά από εμένα. Την ερμήνευσα, αλλά δεν ταυτίστηκα. Χάρηκα, πάντως, που την ακολούθησα» δήλωσε η… Ωραία της Ημέρας για τον χαρακτήρα που ερμηνεύει. Τόνισε ότι χάρηκε που έπαιξε σε μία κωμωδία, λέγοντας: «Είναι σπάνιες οι φορές που μια γυναίκα σαν εμένα έχει τη δυνατότητα να παίξει σε κωμωδία».

Για την συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν, με τον οποίο συναντάται κινηματογραφικά για δεύτερη φορά μετά τις «8 Γυναίκες», είπε ότι έχουν μεσολαβήσει δέκα χρόνια από την προηγούμενη συνεργασία τους. «Μέσα σε αυτό το διάστημα γνωριζόμαστε καλύτερα, γνωρίζω το πνεύμα του την προσέγγιση του».

Όταν τη ρωτούν γιατί επιλέγει να πρωταγωνιστεί σε ταινίες νέων σκηνοθετών, δηλώνει: «Πάντοτε συνεργαζόμουν με νέους σκηνοθέτες, όπως και με παλαιότερους. Δεν άλλαξα προτιμήσεις. Εγώ μεγαλώνω και έρχονται οι νεότερες γενιές. Είναι αναπόφευκτο, αυτοί φαίνονται όλο και νεότεροι σε σχέση με μένα».

Σε ερώτηση εάν στη ζωή της υπήρξε ποτέ «γλάστρα», όπως η ηρωίδα της ταινίας της, δηλώνει: «Όλοι, όχι μόνο εγώ ήμασταν γλάστρες τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας. Potiche σημαίνει ότι είσαι παρόν, αλλά ότι δεν χρησιμεύεις πουθενά, απλά υπάρχεις. Βεβαίως μου έχει συμβεί» δηλώνει και επιμένει ότι όχι μόνο οι γυναίκες, αλλά και οι άνδρες μπορούν να είναι «γλάστρες».

Επιμένει ότι δεν έχει έρθει στην Ελλάδα ως «πρέσβειρα» της Γαλλίας, κινηματογραφική ή άλλης φύσεως και αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση για τον ρόλο της Γαλλίας στην επιχείρηση στη Λιβύη. «Είναι μια κατάσταση πολύ σοβαρή για να εκφραστώ και φοβάμαι μην παραφραστούν τα λεγόμενά μου» είπε.

Αν και επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει πολλά για την ελληνική οικονομική κρίση, δηλώνει ότι ελπίζει να ξεπεραστεί. «Ανησυχώ περισσότερο για την Ιαπωνία που δεν είναι μέλος της Ευρώπης, που αντιμετωπίζει μια πολύ πιο σοβαρή, κρίσιμη κατάσταση που αφορά και το μακροπρόθεσμο μέλλον της. Ενώ για την Ελλάδα, η κρίση αφορά το άμεσο μέλλον της, την οικονομική της κατάστασή» λέει.

Για την Ελλάδα λέει, μάλιστα, ότι «είναι γεμάτη αστέρια, όπως ο ουρανός σας».

Στο τέλος αναφέρεται στον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, χαρακτηρίζοντας τον τον μεγαλύτερο ηθοποιό της γενιάς του και λέγοντας ότι δεν ήθελε να βασίζεται στην εμφάνιση του, αλλά του άρεσε να πειραματίζεται στις ταινίες του, ενώ αναφέρθηκε και στο επόμενο κινηματογραφικό της σχέδιο που είναι μια ταινία του Κριστόφ Ονόρε με τίτλο «Les bien-aimes», στην οποία πρωταγωνιστεί με την κόρη της Κιάρα Μαστρογιάννι, και η οποία –όπως λέει- είναι σχεδόν η μισή με τραγούδια.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024