Χαίρετε και πάλι,

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε καιρό να τα πούμε και έχει κυλήσει πολύς χρόνος από την τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε. Πολλές φορές η απόσταση μας κάνει να χάνουμε την επαφή.

Την πρώτη φορά που μιλήσαμε από εδώ, από το in.gr που ευγενικά φιλοξενεί την άποψη μου, σας είχα εξομολογηθεί τις δυσκολίες που είχε το εγχείρημα της Μίλαν, πόσο υπέροχα αισθανόμουν που είχα πάει σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και πόσο δύσκολο ήταν για μένα που δεν είχα τη δυνατότητα να αγωνίζομαι όπως είχα μάθει.

Όμως είχα συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη οικογένεια είναι η Μίλαν, πόση διάθεση έχουν για να σε βοηθήσουν παίκτες που βρίσκονται στην κορυφή του ποδοσφαίρου, όπως πολλοί συμπαίκτες μου.
Ξέρω ότι μπορεί να μην παίρνω όσες ευκαιρίες εγώ θα ήθελα, όμως έχω γεμίσει από νέα γνώση και εμπειρίες και έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα που αφορούν στο ποδόσφαιρο.

«Δουλεύοντας» στη Μίλαν μαθαίνεις τόσα πολλά πράγματα, γίνεσαι πολύ καλύτερος, βελτιώνεσαι. Η ευχάριστη έκπληξη για εμένα ήταν όταν έμαθα ότι αρκετές ομάδες ενδιαφέρθηκαν να με αποκτήσουν με τη μορφή δανεισμού από τη Μίλαν, προκειμένου να τις βοηθήσω άμεσα στους στόχους τους. Αυτό μου έδωσε δύναμη, ότι κάτι έχω καταφέρει και ότι έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Με γέμισε με όρεξη για τη συνέχεια, με διάθεση για πολύ δουλειά. Τώρα το όνειρο μου είναι να πετύχουμε τους στόχους μας με την ομάδα μου τη Μίλαν και να καταφέρουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Θέλω να ζήσω αυτή τη μεγάλη στιγμή με την Μίλαν.

Θα ήθελα ακόμη να σας γυρίσω λίγους μήνες πίσω σε μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε στον Novasport FM για το κοινωφελές ίδρυμα «Θεοτόκος».

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα σε μια τρίωρη εκπομπή, συγκεντρώθηκαν χρήματα για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί, προσπαθώντας να κάνουμε λίγο καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης τους και βοηθώντας τους αθρώπους που προσφέρουν καθημερινά αγάπη σε αυτά τα παιδιά με την δουλειά τους και την προσφορά τους στο ίδρυμα.

Δεν είμαι ούτε στην ηλικία και φυσικά ούτε είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος ίσως για να κάνω υποδείξεις, όμως όταν κάνεις μια προσφορά με ό,τι μπορείς και ό, τι έχεις πραγματικά αισθάνεσαι καλύτερος άνθρωπος, νιώθεις ότι έχεις κάνει στη ζωή κάτι που πραγματικά πιάνει τόπο.
Θα σας πρότεινα να υιοθετήσετε και ένα παιδάκι δίνοντας ελάχιστα χρήματα στην Action Aid.

Μπορεί να είμαι … μικρός αλλά έχω ήδη 10 παιδιά! Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Action Aid εδώ και ένα χρόνο έγινα ανάδοχος 10 παιδιών και όσο κι αν σας ακούγεται παράξενο, γεμίζω χαρά κάθε φορά που λαμβάνω τα γράμματα τους!

Και επειδή μπορεί να σκεφτείτε ότι όλα αυτά τα λέω για να διαφημίσω το … «φιλανθρωπικό μου έργο», σας λέω λοιπόν ότι καθόλου δεν με νοιάζει αυτό, απλά κάποιοι από εμάς που έχουμε τη τύχη να μας δίνουν βήμα και λόγο, πρέπει εκτός των άλλων να το «χρησιμοποιούμε» για να προάγουμε κάποιες καλές πράξεις που γίνονται γύρω μας.

Εύχομαι σε όλους να είστε καλά, να κάνετε υπομονή γιατί στα δύσκολα γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Θα τα ξαναπούμε, υπόσχομαι πιο σύντομα…

Σωκράτης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ