Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Αθήνα η Κατρίν Ντενέβ για την παρουσίαση της νέας της ταινίας «Potiche»

Στην Αθήνα η Κατρίν Ντενέβ για την παρουσίαση της νέας της ταινίας «Potiche»

Η Κατρίν Ντενέβ, ένας θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα, για την παρουσίαση της τελευταίας ταινίας της με τίτλο «Potiche» που γύρισε με τον σκηνοθέτη, Φρανσουά Οζόν. Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Απριλίου στις αίθουσες Αττικόν, Απόλλων και την Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Ζουμπουλάκης Γιάννης

Η Κατρίν Ντενέβ, ένας θρύλος του γαλλικού κινηματογράφου θα έρθει στην Ελλάδα για την παρουσίαση της τελευταίας ταινίας της με τίτλο «Potiche» που γύρισε με τον σκηνοθέτη, Φρανσουά Οζόν.

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του 12ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαρτίου μέχρι και τις 8 Απριλίου στις αίθουσες Αττικόν, Απόλλων και την Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Στη λίστα των επισκεπτών του φεστιβάλ βρίσκονται, επίσης, η ελληνικής καταγωγής γαλλίδα ηθοποιός, Ανα Μουγκλαλίς και η ηθοποιός-σκηνοθέτης, Νικόλ Γκαρσία, σύμφωνα με το Βήμα online.

Παρά τον μισό περίπου αιώνα που μετρά στο σινεμά, η 67χρονη Κατρίν Ντενέβ δεν μας έχει συνηθίσει στο είδος της κωμωδίας. Κρίνοντας από τα λεγόμενά της όμως, στο περασμένο φεστιβάλ Βενετίας, όπου το «Potiche» έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του, η κωμωδία είναι επίσης το κρυφό απωθημένο της. Όπως και το τραγούδι.

«Έχω τόση όρεξη να παίξω σε κωμωδίες και να τραγουδήσω που μου έρχεται να μην κάνω τίποτα άλλο» είπε στην συνέντευξη τύπου της ταινίας η Ντενέβ.

Ο Οζόν είναι ο σκηνοθέτης που πριν από μερικά χρόνια χτύπησε την κωμική φλέβα της ηθοποιού με τις «Οκτώ γυναίκες». Βασισμένο στο θεατρικό έργο των Πιέρ Μπαριγέ –Ζαν Πιέρ Γκρεντί που έκανε θραύση στην Γαλλία, το «Potiche» -που στα ελληνικά σημαίνει γλάστρα- είναι η κωμική ιστορία της συζύγου ενός βιομηχάνου ομπρελών η οποία, έστω και καθυστερημένα αποφασίζει να κάνει την μεγάλη στροφή στην ζωή της και να αποκτήσει ρόλο ουσίας στην κοινωνία. Όχι απλώς θα πάρει τα ηνία της επιχείρησης αλλά θα ακολουθήσει πολιτική καριέρα, διεκδικώντας ως και την θέση της δημάρχου.

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, που είναι μια παραγωγή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία της 11ης έκδοσης που είχε ανάδοχο το τρομερό παιδί της μόδας Ζαν Πολ Γκοτιέ, με λαμπερούς προσκεκλημένους και πολλά γαλλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που ήρθαν στην Αθήνα, ειδικά για το Φεστιβάλ, συνεχίζει τη πορεία του δυναμικά και δίνει ραντεβού στο κοινό του το 2011 με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.

Στην 12η έκδοσή του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, θα προβληθούν περίπου 55 ταινίες, στη πλειοψηφία τους σε πρώτη προβολή στην Αθήνα και, όπως κάθε χρόνο, πολλοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί έχουν προσκληθεί να έρθουν στην Ελλάδα για να παρουσιάσουν τις ταινίες τους και να συναντήσουν το κοινό στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024