Το Facebook αναλαμβάνει ρόλο διαδικτυακού βιντεοκλάμπ: Οι Αμερικανοί χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν στο εξής να νοικιάζουν και να κατεβάζουν ταινίες της Warner Bros, την οποία αναμένεται να ακολουθήσουν στο μέλλον κι άλλα στούντιο του Χόλιγουντ. Προς το παρόν, πάντως, δεν υπάρχουν σχέδια για επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά.

Από την Τρίτη, όσοι επισκέπτονται την επίσημη σελίδα του Batman: Σκοτεινός Ιππότης θα μπορούν να παρακολουθούν ολόκληρη την ταινία πληρώνοντας 30 εικονικά νομίσματα (Facebook credits), τα οποία σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία αντιστοιχούν σε 2,2 ευρώ.

Η ταινία προβάλλεται ταυτόχρονα με το κατέβασμα (streaming) μέσω ειδικής εφαρμογής του Facebook. Όσοι έχουν πληρώσει το εισιτήριο έχουν πρόσβαση στην ταινία για 48 ώρες και μπορούν να την ξαναδούν όσες φορές επιθυμούν.

Εκτός από ταινίες για ενοικίαση, η Warner σκοπεύει να διαθέσει ταινίες και για αγορά μέσω του Facebook, χωρίς όμως να έχει διευκρινίσει πότε θα γίνει αυτό και σε ποιες τιμές.

«Η διάθεση των ταινιών μας μέσω του Fecebook αποτελεί μια φυσική επέκταση των προσπαθειών όσον αφορά την ψηφιακή διανομή» δήλωσε ο Τόμας Γκεουέκε, πρόεδρος της Warner Bros Digital Distribution.

Δεδομένου ότι το Facebook έχει σήμερα μια βάση χρηστών που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια μέλη, το πιθανότερο είναι ότι στο νέο εγχείρημα θα συμμετάσχουν στο μέλλον κι άλλα στούντιο, προέβλεψε ο Γιούσεφ Σκουάλι, αναλυτής της εταιρείας Jefferies, σε μήνυμά του προς τους επενδυτές.

Η νέα επιχειρηματική προσπάθεια του Facebook θα ανταγωνιστεί στην αμερικανική αγορά τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Netflix, του Hulu αλλά και του iTunes της Apple.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press