Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το στέμμα ανήκει στον βασιλιά

Το στέμμα ανήκει στον βασιλιά

Σικέ δεν μπορείς να το πεις, όμως το «παιχνίδι» για το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου δεν έχει και μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Κόλιν Φερθ («Ο Λόγος του Βασιλιά») θα βρεθεί και φέτος στο Kodak Theatre και -όπως όλα δείχνουν- θα φύγει με το πρώτο του αγαλματάκι. Συνυποψήφιοί του είναι οι Τζεφ Μπρίτζες («Αληθινό Θράσος»), Τζέσε Αϊζενμπεργκ («Social Network»), Τζέιμς Φράνκο («127 Ώρες») και Χαβιέρ Μπαρδέμ («Biutiful»).

Η αριστοτεχνική ερμηνεία του Κόλιν Φερθ και ο θρίαμβος που έχει σημειώσει «Ο Λόγος του Βασιλιά» σε όλες τις μέχρι τώρα απονομές δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας στους συναδέλφους του. Ο Βρετανός ηθοποιός, ίσως στην καλύτερη στιγμή της καριέρας του, διεκδικεί για δεύτερη χρονιά το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου -και πάλι με «αντίπαλο» τον Τζεφ Μπρίτζες. Όμως, όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά ο Φερθ θα γελάσει τελευταίος, αφού κοινό και κριτικοί υποκλίνονται στον τραυλό βασιλιά Γεώργιο τον 6ο.

Ήταν να μην πάρει φόρα… Μετά το «Crazy Heart» και το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου το 2010, ο Τζεφ Μπρίτζες επιστρέφει και φέτος στις πρώτες θέσεις του Kodak Theatre διεκδικώντας και πάλι το πρώτο βραβείο. Ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία «Αληθινό Θράσος» των αδελφών Κοέν, όπου υποδύεται έναν σκληροτράχηλο, και μέθυσο, σερίφη. Η ταινία είναι η δεύτερη σε υποψηφιότητες (10), μετά τον «Λόγο του Βασιλιά» (12).

Το Facebook έχει χαρίσει δισεκατομμύρια δολάρια στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου στον Τζέσε Αϊζενμπεργκ. Ο 28χρονος ηθοποιός υποδύεται τον ιδρυτή (επισήμως τουλάχιστον) της ιστοσελίδας και, χάρη στην καλή ερμηνεία τόσο του ίδιου όσο και των συμπρωταγωνιστών του, το «Social Network» μάς μεταφέρει πίσω στη δεκαετία του ’90 για να μάθουμε πώς ξεκίνησε αυτό που τώρα ονομάζουμε social media…

Έπεισε και τους τελευταίους δύσπιστους ότι εκτός από ωραίος είναι και καλός ηθοποιός. Ο Τζέιμς Φράνκο βρίσκεται με το σπαθί του στη λίστα των υποψηφίων, αφού κατά κοινή ομολογία η ερμηνεία του στην ταινία του Ντάνι Μπόιλ ήταν άψογη. Ο νεαρός ηθοποιός υποδύεται τον ορειβάτη Άρον Ράλστον, που το 2003 έμεινε εγκλωβισμένος για «127 Ώρες» κάπου στη Γιούτα και κατάφερε να απεγκλωβιστεί κόβοντας το χέρι του.

Σε γνώριμα μέρη θα βρεθεί ο Χαβιέρ Μπαρδέμ, καθώς στο βιογραφικό του υπάρχει ήδη ένα Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου («Καμία Πατρίδα για τους Μελλοθάνατους», 2008). Ο Ισπανός ηθοποιός, που πρόσφατα έγινε και μπαμπάς, πρωταγωνιστεί στην ταινία «Biutiful» του Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου. Ο Μπαρδέμ μάς προσφέρει μία συγκινητική ερμηνεία ως Ούξμπαλ, ο οποίος μόλις μαθαίνει ότι πάσχει από την επάρατη νόσο αρχίζει να περιπλανιέται -κι εμείς μαζί του- στις φτωχογειτονιές της Βαρκελώνης.

Άννα Ανδίρα

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024