Περίπου 30χλμ. από τα Τρίκαλα, 5 ώρες οδήγησης από την Αθήνα, βρίσκεται η Ελάτη. Εκεί εδρεύει και το ξενοδοχείο Παπαναστασίου. Πλήρως ανακαινισμένο, το συγκρότημα προσφέρει μια σύγχρονη υποδομή που διαθέτει μέχρι και συνεδριακό κέντρο 100 ατόμων. Το προσόν βέβαια του ξενοδοχείου είναι η ονειρεμένη φύση που το περιβάλλει, στην οποία μπορείτε να κάνετε πολλές δραστηριότητες.

Ιστορία
Το 1948, στο χωριό Τύρνα (σημερινή Ελάτη), ο Δημήτρης Παπαναστασίου έφτιαξε ένα μικρό καφενεδάκι, που μετά το 1963 μετατράπηκε σε ξενοδοχείο. Από το 1985 που ανέλαβαν τα παιδιά του τη διεύθυνση, έκτισαν ένα καινούργιο εξ ολοκλήρου ξενοδοχείο και πριν το 2008 το ανακαίνισαν πλήρως και λειτουργεί πλέον σύμφωνα με διεθνή πρότυπα (ISO 9001:2000, ΕΛΟΤ 1416, ISO 14001).

Διαμονή – Κοινόχρηστοι χώροι
Το ξενοδοχείο έχει 11 δίκλινα δωμάτια με θέα στην πισίνα (αυλή του ξενοδοχείου), εκ των οποίων τα 5 διαθέτουν τζάκι, 3 δίκλινες ξύλινες σοφίτες, 3 σουίτες με υδρομασάζ, τζάκι και θέα στην πλατεία του χωριού και δη στο βουνό Κόζιακα, και 9 τετράκλινες μεζονέτες ιδανικές για οικογένειες, με τα 5 δωμάτια να έχουνε για θέα τον Κόζιακα, και τα υπόλοιπα 4 θέα στην αυλή του ξενοδοχείου και στην κορυφή Μαρόσα. Ένα εκ των δωματίων είναι για άτομα με ειδικές ανάγκες.
Οι κοινόχρηστοι χώροι του ξενοδοχείου είναι: το lobby, με τη ρεσεψιόν και το μπαρ, η αίθουσα του πρωινού με άνοιγμα στην αυλή και στο χιόνι (… όταν πέφτει!), η  αίθουσα συνεδρίων, με χωριτικότητα 100 άτομα και τέλος  η ταβέρνα – σύμβολο της αρχής του ξενοδοχείου που θα σας προσφέρει πολλές ασυνήθιστες και άγνωστες γεύσεις.

{{{ map }}}
Δραστηριότητες
Η Ελάτη μπορεί να αποτελέσει τη βάση σας για πολλές δραστηριότητες και εκδρομές σε διάφορα σημεία του νομού. Μια επιλογή, η κοντινότερη είναι στα 7 χλμ. όπου θα συναντήσετε το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου (το Περτούλι βρίσκεται στα 15 χλμ). Εκεί φυσικά όλες οι σχετικές δραστηριότητες σας περιμένουν (σκι, ορειβατικό σκι, snowboard), ενώ έχετε και την επιλογή του καφέ σε κάποιο σαλέ. Μια άλλη επιλογή είναι οι διαδρομές επί τροχοφόρου είτε πρόκειται για αυτοκίνητο 4×4, είτε για μηχανή εκτός δρόμου, είτε φυσικά για ποδήλατο βουνού. Άλλου τύπου δραστηριότητα είναι η πεζοπορία και η ορειβασία στα γύρω βουνά του Κόζιακα. Ακόμα στον κοντινό Αχελώο ή Ασπροπόταμο όπως ονομάζεται σε εκείνο το σημείο μπορεί κανείς να κάνει rafting.

Τέλος το χωριό θα σας αποζημιώσει με πολλά ταβερνάκια και μπαράκια, προϊόν της τουριστικής του ανάπτυξης.

Ξενοδοχείο Παπαναστασίου