Στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε πριν από δύο χρόνια, είναι αφιερωμένο το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 15:00 της Δευτέρας από τα Προπύλαια. Στάση εργασίας 12:00 έως 15:00 πραγματοποιεί στην Αττική η ΑΔΕΔΥ. Κλειστό για ένα 24ωρο το κέντρο της Αθήνας, ενώ η αστυνομία λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Αντιδράσεις από ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ για τα μέτρα.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί από τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης, ενώ η στάση και η στάθμευση θα απαγορεύεται σε αρκετούς δρόμους από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης.

Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις


Την ίδια ώρα, η αστυνομία λαμβάνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, καθώς αναμένεται να διατεθούν πάνω από 5.000 αστυνομικοί. Τα μέτρα που θα ληφθούν στο κέντρο της Αθήνας θα είναι «ανάλογα με αυτά της επετείου του Πολυτεχνείου», όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Στο ερώτημα εάν οι τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της τρομοκρατίας και η επιχείρηση των αστυνομικών σε υπό κατάληψη χώρο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσουν αφορμές για επεισόδια, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εξέφρασαν την πεποίθηση πως όλα θα κυλήσουν ομαλά ωστόσο, συμπλήρωσαν, και σε αυτή την κινητοποίηση θα εφαρμοστεί το δόγμα της «μηδενικής ανοχής» σε όσους θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.

Αντιδράσεις για τα μέτρα

Σχολιάζοντας τα κυκλοφοριακά μέτρα την ημέρα της επετείου, ο ΣΥΝ κάνει λόγο για «πρωτοφανή μέτρα αποκλεισμού, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική κίνηση Ανοιχτή Πόλη θεωρούν τις ρυθμίσεις «επίδειξη αυταρχισμού»

«Είναι σαφές ότι οι ακραίες αυτές ρυθμίσεις καθιστούν την πόλη μας θύμα των χολιγουντιανών επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως τσιφλικάς. Η αναγκαίες ρυθμίσεις της ζωής της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσονται στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης» αναφέρει η κοινή ΣΥΡΙΖΑ-Ανοιχτή Πόλη.

Σε ανάλογο ύφος η ανακοίνωση του ΣΥΝ: «Ο πρωτοφανής αποκλεισμός μεγάλων περιοχών του κέντρου της Αθήνας από τις αστυνομικές αρχές έχει διπλό στόχο: Κατ’ αρχήν να αποτρέψει τη συμμετοχή των πολιτών στις διαδηλώσεις […] Επίσης, μέσω της αδικαιολόγητα ταλαιπωρίας που θα υποστούν οι κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου, επιχειρεί να προκαλέσει φαινόμενα αγανάκτησης και δυσφορίας ενάντια στους διαδηλωτές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ