Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σημαντικό κομμάτι ήταν ότι προς το τέλος του παιχνιδιού υπήρχε η κούραση. Η ομάδα μας δεν χρησιμοποίησε πολλούς παίκτες σε αντίθεση με τους Ισπανούς που ήταν φρέσκοι και ενεργητικοί. Αυτός ήταν και ο λόγος που κάναμε το κακό δίλεπτο στο τέταρτο δεκάλεπτο στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Επίσης χάσαμε πολλά ριμπάουντ επιθετικά και αμυντικά. Η ομάδα δεν αντεπεξήλθε σωστά εναντίον στην άμυνα ζώνης είχε όμως πολύ ενέργεια σήμερα και διάθεση στο αμυντικό κομμάτι όπου ήταν πολύ καλύτερη από τα προηγούμενα παιχνίδια.

Παράλληλα καθοριστικό σημείο ήταν ότι μόλις περάσαμε 6 πόντους μπροστά θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ή να χτίσουμε τη διαφορά. Για να φτάσουμε εμείς στο θετικό αποτέλεσμα. Αντίθετα χάσαμε αυτή τη διαφορά πολύ γρήγορα.

Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται στις λεπτομέρειες δυστυχώς η ομάδα αυτή σήμερα δεν τα κατάφερε, παρ’ όλο που ήταν μεγάλη ευκαιρία μία και από την εθνική Ισπανίας δεν έπαιζαν Γκασόλ και Καλντερόν.

Η Ισπανία δεν παύει βέβαια να είναι μεγάλη δύναμη στο μπάσκετ. Έτσι και στον προημιτελικό με τη Σερβία πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Νομίζω ότι και αυτό θα είναι κλειστό και θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Σημασία έχει κατά πόσο θα επιβάλλει η Ισπανία τον γρήγορο ρυθμό. Οι Σέρβοι όμως έχουν δείξει ότι μπορούν να φέρνουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Τέλος, θέλω να πω ότι είναι πολύ λυπηρό ένας πολύ μεγάλος παίκτης όπως ο Διαμαντίδης -ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ και έχει συνεισφέρει στην κατάκτηση πολλών τίλων- να δηλώνει ότι ήταν η τελευταία του συμμετοχή.

Εγώ εύχομαι να το ανακαλέσει και να ξαναβοηθήσει την αγαπημένη όλων των Ελλήνων, γατί έχει να δώσει πάρα πολλά ακόμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ