Ξεσήκωσαν το κοινό οι U2, 13 χρόνια μετά την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη. «Συγγνώμη που αργήσαμε να έρθουμε σε αυτόν τον μυθικό τόπο» είπε ο Μπόνο, λίγο πριν ερμηνεύσει τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Το σόου ξεκίνησε με την εμφάνιση των Snow Patrol στις 20:15.

Λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ, οι U2 ανέβηκαν στην -εντυπωσιακή- σκηνή και έγιναν δεκτοί από το κοινό με ενθουσιασμό.

Το σκηνικό της περιοδείας με τίτλο «360 μοίρες» παρέχει άριστη ορατότητα απ’ όλες τις πλευρές του σταδίου: ένα κυλινδρικό σύστημα βίντεο που αποτελείται από πλέγμα οθονών LED και μια ατσάλινη κατασκευή που βρίσκεται 150 πόδια (45 μέτρα) από το έδαφος πάνω από μια τεράστια σκηνή με περιστρεφόμενες γέφυρες.

Ο Μπόνο έκανε αναφορές στο Παλαιστινιακό και αφιέρωσε ένα τραγούδι στην ηγέτιδα της αντιπολίτευσης στη Βιρμανία, Αουνγκ Σαν Σούου Κίι, λέγοντας ότι «περνά δύσκολες ώρες».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, προτρέποντας τους πολίτες να παλέψουν και να αντέξουν τα δύσκολα.

«Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα εξαιτίας των Ελλήνων. Η Ιρλανδία είναι μια υπέροχη χώρα εξαιτίας των Ιρλανδών» είπε ο Μπόνο, ο οποίος δεν παρέλειπε να περπατάει στην εξέδρα που είχε φτιαχτεί περιμετρικά της σκηνής.

Παρομοίασε κάθε μέλος του συγκροτήματος με έναν Έλληνα θεό ή ήρωα, ενώ κράτησε για τον εαυτό του τον ρόλο του… Μέγα Αλέξανδρου.

Οι U2 τραγούδησαν για πάνω από δύο ώρες αγαπημένα τραγούδια του κοινού. Ανάμεσα στα άλλα: With or without you, One Love, Ιt’s a beautiful day, Mysterious Ways, Where The Streets Have No Name.

Συγκινημένοι και ενώ το κοινό τραγουδούσε τα τραγούδια τους έφυγαν από τη σκηνή λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Αφήνοντας πολλούς με την ελπίδα ότι θα ξανάρθουν.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ