Προτιμώ να μην σταθώ στον αγώνα με τη Ρωσία, αφού ολοκληρώθηκε πλέον η πρώτη φάση του Μουντομπάσκετ και ήδη γνωρίζουμε τον πανίσχυρο αντίπαλο της Εθνικής μας στην πρώτη φάση των νοκ άουτ αγώνων, που είναι η Ισπανία, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Πρωταθλήτρια Ευρώπης ταυτόχρονα.

Το πιο σημαντικό σε αυτόν τον αγώνα θα είναι να ελέγξουμε τον ρυθμό. Υπάρχουν δύο σημαντικές απουσίες στους αντιπάλους μας, του Γκασόλ και του Καλντερόν. Λείπει δηλαδή ο παίκτης για τις δύσκολες στιγμές για την Ισπανία, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένει μια μεγάλη ομάδα.

Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλή περιφερειακή άμυνα και στην επίθεσή μας να έχουμε σουτ με σωστές προϋποθέσεις ώστε να μην δεχτούμε αιφνιδιασμούς.

Οι συνεργασίες στην άμυνά μας πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθούν αλλά οι παίκτες μας έχουν την εμπειρία και την ψυχή να παίξουν καλή άμυνα.

 Υπάρχει αρνητική παράδοση στους αγώνες μας με την Ισπανία τα τελευταία χρόνια, αλλά νομίζω ότι μας δίνεται η ευκαιρία, σε ένα παιχνίδι νοκ άουτ να κάνουμε το επόμενο βήμα εμείς!

Δεν θέλω να μιλήσω για τη συνέχεια, επειδή έπειτα από τα αποτελέσματα της Πέμπτης, αποφύγαμε τις ΗΠΑ στη φάση των «8» γιατί ακόμη δεν έχει παιχτεί η φάση των «16».
Στο μπάσκετ, αυτό που  μετράει είναι το επόμενο παιχνίδι και τίποτα παραπάνω.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ