Ο αγώνας με την Ακτή Ελεφαντοστού, ασφαλώς δεν αντέχει σε κριτική. Έχει όμως ορισμένα θετικά στοιχεία. Πρώτα από όλα βρήκαν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες, κι όπως έχουμε πει, σε τουρνουά με διάρκεια και παιχνίδια κάθε μέρα, χρειάζεσαι όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους.

Άλλο κέρδος είναι ότι μέσα από ένα τέτοιο παιχνίδι, με τέτοιον αντίπαλο η ομάδα βρήκε ενέργεια, έκανε το παιχνίδι της και κέρδισε σε αυτοπεποίθηση, μια μέρα έπειτα από την εμφάνιση και την ήττα στο ματς με την Τουρκία.

Ίσως τη βοηθήσει δηλαδή να δείξει ότι το χθεσινό ματς ήταν μια παρένθεση η οποία κλείνει και πως σιγά-σιγά θα ξαναβρούμε το ρυθμό μας.

Η Εθνική μας πίεσε την μπάλα, γνωρίζοντας ότι οι αντίπαλοί μας έχουν πρόβλημα στην καλή κυκλοφορία και βρήκε την ευκαιρία να βγάλει αιφνιδιασμούς, βρήκαμε πολλές ευκαιρίες να τρέξουμε.
Ένα καινούργιο στοιχείο που είδαμε από την Εθνική μας ήταν η παρουσία τεσσάρων ψηλών στην ίδια πεντάδα. Στην τελευταία περίοδο, παίξαμε με άσο τον Καλάθη και τους Καϊμακόγλου, Πρίντεζη, Σχοπρτσανίτη και Μπουρούση και λίγο αργότερα, τον Βουγιούκα στη θέση του Σχορτσανίτη, στο ίδιο σχήμα.

Ασφαλώς ο αυριανός αγώνας με την Ρωσία θα είναι τελείως διαφορετικός, αλλά σήμερα ξεκουραστήκαμε και φρεσκαριστήκαμε. Αν η ομάδα είναι όπως πρέπει, νομίζω ότι έχουμε αβαντάζ έναντι των Ρώσων.

Ακόμη δεν θέλω να μπω στη λογική των σεναρίων για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Πολλές φορές κινδυνεύεις να αποπροσανατολιστείς αν κοιτάς το μεθεπόμενο παιχνίδι κι όχι το επόμενο. Ας δούμε το κάθε ματς ξεχωριστά και μέσα από κάθε ματς ας προσπαθήσουμε να βελτιωνόμαστε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για τα χιαστί, ανεξάρτητα από το ποιον θα έχουμε αντίπαλο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ