Ο αγώνας με την Τουρκία κρίθηκε όταν η Τουρκία έπαιξε με ψηλό σχήμα. Εκεί όπου στην άμυνα επέλεξε την ζώνη και στην επίθεση εκμεταλλεύτηκε όλα τα αβαντάζ που της προσέφεραν τα ψηλά κορμιά μαζί με την ασύλληπτη ευστοχία σήμερα του Ερσάν Ιλιάσοβα.

Σε εκείνο το σημείο παρ’ όλο που προσπαθήσαμε να πιέσουμε, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το αβαντάζ με το κοντύτερο σχήμα που είχαμε, κι έτσι κρίθηκε το παιχνίδι.

Είμασταν πολύ άστοχοι στα σουτ, κι ενώ η τακτική των Τούρκων με το ψηλό σχήμα ήταν στο να μας οδηγήσουν μέσα στη ρακέτα όπου περίμεναν οι ψηλοί τους, με αποτέλεσμα να σπάμε την μπάλα έξω και να σουτάρουμε συνέχεια τρίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο είχαμε ένα πολύ κακό διάστημα, κι ήταν πολύ κακή κι η άμυνά μας. Διότι όταν δεν πας καλά επιθετικά χρειάζεται να κρατήσεις αμυντικά ώστε να διορθώσεις τα κακώς κείμενα που σου δημιουργεί η αδυναμία στην επίθεση.

Ο Σοφοκλής προσπάθησε αλλά χρεώθηκε γρήγορα με κάποια φάουλ, από κάποιο σημείο και μετά με το πολύ ψηλό σχήμα δεν μας έδινε το δικαίωμα να παίξουμε μέσα στη ρακέτα. Η Εθνική προσπάθησε κάποια στιγμή και με δίδυμο τους Σόφο Μπουρούση ώστε να αντιπαρέλθει στο ψηλό σχήμα αλλά και πάλι δεν βρήκαμε λύσεις.

Το τουρνουά όμως συνεχίζεται, πρέπει η ομάδα να έχει την ηρεμία και τη συγκέντρωση κοιτώντας πάντα το επόμενο παιχνίδι. Άλλωστε αυτά που μετράνε είναι τα νοκ άουτ χιαστί παιχνίδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ