Ο αγώνας με το Πουέρτο Ρίκο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η συμβολή του Βασίλη Σπανούλη ήταν πολύ μεγάλη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα όπως επίσης και των άλλων δύο περιφερειακών, Διαμαντίδη και Ζήση όταν η Εθνική μας βρέθηκε στο -9. Με αυτή την τριάδα γυρίσαμε τον αγώνα.

Ήταν πολύ κομβικό στο τέλος το κλέψιμο του Διαμαντίδη, αλλά και η κίνησή του στην επίθεση που πόσταρε πολλές φορές τον Μπαρέα. Πήρε φάουλ και με την εμπειρία του στο τέλος, κερδίζοντας έξυπνα φάουλ έδειξε την ωριμότητα αυτής της ομάδας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, και εκεί που μας έκαναν τη διαφορά οι Πορτορικάνοι, είδαμε ότι η Εθνική μας έπαιξε με συνέπεια στην άμυνα και ανταπεξήλθε καλά απέναντι στην πολύ καλή μέρα του Μπαρέα, επιθετικά, αλλά και με τα πολύ ψηλά κορμιά, του Ράμος και του Σαντιάγκο.

Το ευχάριστο είναι ότι στα κρίσιμα σημεία η ομάδα ευστόχησε στα τρίποντα σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο όπου δεν είχαμε καλά ποσοστά.

Ο Βουγιούκας και ο Καϊμακόγλου στο τέλος βοήθησαν αρκετά ώστε να καλυφθεί για ένα ακόμα βράδυ η απουσία των Σχορτσανίτη, Φώτση. Είναι πολύ σημαντικό που παίκτες χωρίς χρόνο συμμετοχής βάζουν το λιθαράκι τους σε αυτή τη διαδρομή. Σε τουρνουά με συνεχή παιχνίδια χρειάζεσαι όλους τους παίκτες ετοιμοπόλεμους.

Τώρα υπάρχει μια ημέρα ξεκούρασης και έρχονται πλέον δύο φρέσκοι παίκτες για τον κρίσιμο αγώνα με την διοργανώτρια Τουρκία που είναι το πιο σημαντικό ματς γιατί θα κρίνει τα «σταυρώματα» στις επόμενες φάσεις του Μουντομπάσκετ.

Για την άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησαν το πρώτο διήμερο οι αντίπαλοί μας, δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα από ελληνικής πλευράς. Μας έλειψε ο δυνατός παίκτης ρακέτας, ο Σχορτσανίτης, αλλά τελικά είδαμε πως όταν χρειάστηκε σκοράραμε με τρίποντα, οπότε επί της ουσίας, επί του αποτελέσματος δηλαδή δεν υπήρξε κάτι το ανησυχητικό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ