Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη πόσο μάλλον για την εθνική μας που η πρεμιέρα του Παγκοσμίου με την Κίνα είχε ιδιαιτερότητες, με την απουσία δύο πολύ σημαντικών παικτών του Σχορτσιανίτη και του Φώτση.

Από πλευράς τακτικής ο αντίπαλος προπονητής επέλεξε μία άμυνα ζώνης για 40 λεπτά προκειμένου να ελέγξει τον ρυθμό και να αποτρέψει τους ελληνικούς αιφνιδιασμούς. Είχε φανεί άλλωστε και από τα φιλικά μας παιχνίδια ότι στηριζόμαστε στους αιφνιδιασμούς και χάρη σε αυτό το κομμάτι είχαμε πετύχει ορισμένες εντυπωσιακές νίκες με μεγάλες διαφορές.

Λόγω της απουσίας του Σχορτσιανίτη η Ελλάδα δυσκολεύεται στο πέντε εναντίον πέντε, δηλαδή στο σετ παιχνίδι, και ειδικά όταν πρέπει να παίξει απέναντι σε ζώνη 40 λεπτά, μη έχοντας αιφνιδιασμούς. Για αυτό συνάντησε δυσκολίες.

Ευτυχώς για την εθνική μας στα δύσκολα σημεία μέτρησε η προσωπικότητα των παικτών. Μπήκαν κάποια καλάθια από Ζήση, Σπανούλη και Καλάθη σε κρίσιμες στιγμές και μαζί με την συνολικά καλή ομαδική άμυνα εκείνη τη στιγμής, μας βοήθησαν στο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

Ξεχωρίζω τη σημαντική άμυνα που έπαιξε ο Καϊμακόγλου σε εκείνο το σημείο -διότι είναι ένα παιδί που έρχεται από τον πάγκο και χωρίς χρόνο συμμετοχής- έδωσε πολύτιμη βοήθεια στο αμυντικό κομμάτι.

Όπως και τον Μπουρούση, που παρά το γεγονός ότι προερχόταν από απουσία αρκετών ημερών βοήθησε αρκετά και φυσικά τον Τσαρτσαρή ο οποίος με την εμπειρία του έδωσε λύσεις σε πολλούς τομείς.

Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν αυτός που πέτυχε τα δύο από τα μόλις τρία ελληνικά καλάθια που μπήκαν μέσα από τη ρακέτα στο πρώτο ημίχρονο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ