Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είμαστε ένα βήμα μπροστά, λέει ο Ερντογάν για τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

Είμαστε ένα βήμα μπροστά, λέει ο Ερντογάν για τη λειτουργία στην Παναγία Σουμελά

«Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την ιστορική λειτουργία στην νέα Μόνη Παναγίας Σουμελά. «Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό "πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα", αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που έχουμε κάνει. Πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά» υποστήριξε.

«Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την ιστορική λειτουργία στην νέα Μόνη Παναγίας Σουμελά.

«Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό «πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα;», αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που έχουμε κάνει […] Πρέπει να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά» υποστήριξε.

Ο κ. Ερντογάν απάντησε στην κριτική που του ασκήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία επέτρεψε τη λειτουργία στην Τραπεζούντα -88 χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και την εκκένωση της Μικράς Ασίας από το χριστιανικό πληθυσμό- υποκύπτοντας σε ευρωπαϊκές πιέσεις και στην οικονομική λογική.

«Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου για να προκαλέσουν αναταραχή» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στους επικριτές του.

«Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών […] Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα» δήλωσε, απευθυνόμενος σε μέλη της ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ της νότιας Τουρκίας.

«Η επιτυχία είναι να φοβίσεις το φόβο», είπε. Πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να πετύχουμε και εμείς. Εάν δεν πετύχουμε, δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε, θα πρέπει να κάτσουμε σε μια γωνία».

«Και στην Κύπρο το ίδιο κάναμε. Είπαμε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους Ελληνοκύπριους. Τι χάσαμε; Οι πριν από εμάς, δυστυχώς, δεν κινήθηκαν σωστά και με ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς» πρόσθεσε.

«Τώρα, ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να μας επικρίνει. Γιατί; Διότι εμείς μπορούμε και λέμε: «Κοιτάξτε, εμείς κάναμε αυτό». Το κάναμε στο δημοψήφισμα. Εσείς τι κάνατε; Μας εξαπατήσατε. Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα πράγματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024