Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κρίσιμο ραντεβού στο υπουργείο Μεταφορών για την απεργία ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφορέων

Κρίσιμο ραντεβού στο υπουργείο Μεταφορών για την απεργία ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφορέων

Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης εξετάζει η κυβέρνηση εάν δεν βρεθεί λύση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων στο κρίσιμο ραντεβού που έχουν αυτή την ώρα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα. Ασφυξία στην αγορά, καθώς τα περισσότερα βενζινάδικα «στέγνωσαν» από καύσιμα και οι πρώτες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Ανησυχία για τις μετακινήσεις των πρώτων αδειούχων του Αυγούστου το Σαββατοκύριακο.

Το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης εξετάζει η κυβέρνηση εάν δεν βρεθεί λύση με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων στο κρίσιμο ραντεβού που έχουν αυτή την ώρα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, Χάρη Τσιόκα.

Οι βυτιοφορείς παραμένουν ανένδοτοι και αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους αλλά και την κόντρα τους με την κυβέρνηση, η οποία τονίζει ότι «δεν πρόκειται να αφήσει την αγορά χωρίς καύσιμα».

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η νέα πρόταση του υπουργείου, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, είναι η παραχώρηση και δεύτερης άδειας στους μεταφορείς για καθεμία υφισταμένη, προκειμένου να αυξηθεί η αξία της άδειας, η οποία θα προσμετράται στο μετοχικό κεφάλαιο των νέων μεταφορικών εταιρειών.

Στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί και η περίπτωση των 5.500 μεταφορέων οι οποίοι μπήκαν στον κλάδο τα τελευταία δύο χρόνια μέσω μεταβίβασης αδειών και είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από τις νέες ρυθμίσεις.

Ωστόσο, νέο πονοκέφαλο στην κυβέρνηση προκαλεί και η νέα απεργία που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών στις διεθνείς μεταφορές που μέχρι τώρα δεν συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Στέγνωσαν» τα ρεζερβουάρ

Η απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων έχει προκαλέσει ασφυξία στην
αγορά, αφού τα περισσότερα βενζινάδικα στέγνωσαν από καύσιμα.

Από σήμερα, μάλιστα, εκτός από καύσιμα, αναμένεται να παρουσιαστούν ελλείψεις στην αγορά και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως οπωροκηπευτικά.

Ανησυχία, μάλιστα, εκφράζεται και από τους τουριστικούς φορείς για το πως θα γίνουν οι μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο, όπου θα φύγουν για διακοπές οι πρώτοι αδειούχοι του Αυγούστου.

Από την πλευρά τους, οι βενζινοπώλες αποφάσισαν να μην προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, τηρώντας στάση αναμονής, ενόψει και της δημόσιας διαβούλευσης πάνω στις ρυθμίσεις που προβλέπει για τον κλάδο τους το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών.

Πηγές του
υπουργείου Μεταφορών- υπό την πίεση και των επαγγελματιών, ιδίως του τουρισμού,
που πλήττονται ιδιαίτερα από την απεργία- λένε ότι στην περίπτωση που
γίνει πολιτική επιστράτευση είναι πολύ πιθανό να μην ισχύσει και το τριετές
μεταβατικό στάδιο για την πλήρη απελευθέρωση των αδειών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024