Κατά τις αρχές Ιουνίου, παρευρέθηκα σε μία όμορφη τελετή στη Σκιάθο, με αφορμή την αναγγελία  ότι  το όμορφο αυτό νησί θα  φιλοξενήσει την προετοιμασία της  εθνικής ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας, για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011, τον Ιούλιο του 2011.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, για αθλητές  παιδιά και ενηλίκους με διανοητικές δυσκολίες, θα αποτελέσει ένα ακόμα αθλητικό γεγονός σε μία σειρά από αξιομνημόνευτες αθλητικές διοργανώσεις  που θα έχουν διεξαχθεί στην Αθήνα καθώς επίσης και μία ευκαιρία για να αναδειχθούν τα επιτεύγματα των μοναδικών αυτών αθλητών. Έχοντας πάει στη Σκιάθο, γνωρίζω ότι η ομάδα, οι οικογένειες και οι υποστηρικτές τους, θα έχουν κάθε φροντίδα και διευκόλυνση που χρειάζονται,  αλλά και η Πρεσβεία θα βοηθήσει για να εξασφαλιστεί  το ότι όλοι θα λάβουν τα μέγιστα  από την εμπειρία των Αγώνων και να απολαύσουν το υπέροχο Ελληνικό καλοκαίρι στη Σκιάθο.  Η φιλοξενία της Εθνική Ομάδας της  Μεγάλης Βρετανίας θα καλύπτεται από την ιστοσελίδα μας.

Το επόμενο ορόσημο μετά τους Παγκόσμιους Αγώνες  Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, ακριβώς σε δύο χρόνια από σήμερα είναι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί  Αγώνες Λονδίνο 2012. Τα κατασκευαστικά έργα ακολουθούν το  χρονοδιάγραμμα και σχεδιάζουμε τη διοργάνωση των πιο ‘πράσινων Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν ποτέ: ένα μέρος την Ολυμπιακής κληρονομιάς που θα μείνει στο Λονδίνο θα είναι το μεγαλύτερο εδώ και 100 χρόνια Ευρωπαϊκό αστικό πάρκο. Θα αναδείξουμε επίσης  το Λονδίνο ως μία από τις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις διεθνώς. Βεβαίως, οι  αθλητές προερχόμενοι απ’ όλα τα σημεία του κόσμου είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά στο Λονδίνο, θα επικεντρωθούμε επίσης στις διεθνείς κοινότητες που ζουν ήδη στη Βρετανία, καθώς πάνω  από 50 διαφορετικές εθνικότητες Λονδρέζων θα υποστηρίξουν τις ‘δικές τους’ ομάδες.

Βεβαίως, εμείς εδώ στην Ελλάδα, θα έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τη συγκίνηση, καθώς η διάσημη αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στην ειδική τελετή στην  Ολυμπία και μετά θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα πριν καταλήξει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα, το οποίο χτίστηκε για τη διοργάνωση  των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων το 1896. Αναμένουμε με ενθουσιασμό μία επίσκεψη από ομάδα  εκπροσώπων από την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, αργότερα μέσα στο έτος , προκειμένου να ξεκινήσουν το σχεδιασμό σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Πείτε μας την άποψη σας για το πώς θα  μπορούσαμε να γιορτάσουμε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 στην Ελλάδα. Και συνεχίστε να επισκέπτεστε το ιστολόγιο αυτό για περισσότερα νέα από τις τελετές και εκδηλώσεις!

Δρ Ντέιβιντ Λάντσμαν

Βρετανός Πρέσβης  

 

in.gr