Έχετε δει την ταινία Julie & Julia;

Αναφέρεται στην αληθινή ιστορία της Julie Powell, μια νεαρής Αμερικανής, η οποία δημιούργησε ένα ιστολόγιο (The Julie/Julia Project) προκειμένου να ξεφύγει από τη βαρετή – για εκείνη – καριέρα της δημοσίου υπαλλήλου. Σε αυτό η Πάουελ διηγήθηκε την ιδιαίτερα φιλόδοξη προσπάθειά της να μαγειρέψει μέσα σε διάστημα 365 ημερών τις 524 συνταγές του βιβλίου της Τσάιλντ Mastering the Art of French Cooking μέσα στην κουζίνα του μικρού διαμερίσματός της.

Το ιστολόγιό της έγινε δημοφιλές και εκείνη έκανε το όνειρό της πραγματικότητα εκδίδοντας το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Julie & Julia: 365 Days, 524 Recipes, 1 Tiny Apartment Kitchen. Δηλαδή Τζούλι και Τζούλια: 365 ημέρες, 524 συνταγές, μία κουζίνα μικρού διαμερίσματος. Αυτό το τελευταίο εγώ θα το μετέφραζα και ως… μικρή κουζίνα.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, το μυαλό μου να μην πάει στη «δική μας» Μικρή Κουζίνα, το ιστολόγιο της Κικής από την μπλογκογειτονιά μας, κατά κόσμον Αγγελική Ξανθάκη!

Η Κική είναι η… δική μας Τζούλι Πάουελ καθώς είδε την Μικρή Κουζίνα της να πηγαίνει στο τυπογραφείο και να κοσμεί τις βιτρίνες των βιβλιοπωλείων!

Ένα βιβλίο 132 σελίδων με 56 συνταγές για ψωμιά, κριτσίνια, γλυκά ψωμιά, με τρεις παραδοσιακές ζακυνθινές συνταγές, ζύμες και άλλα καλούδια με τη φωτογραφική ματιά της Αγγελικής – που είναι άλλωστε το πρώτο πράγμα που σε εντυπωσιάζει όταν επισκέπτεσαι το ιστολόγιό της.

Μάλιστα, η Μικρή Κουζίνα γίνεται σιγά σιγά… μεγάλη, κυκλοφορεί πλέον σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, και μέχρι στιγμής αριθμεί δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις, μία συνέντευξη σε περιοδικό και μία αναφορά σε εφημερίδα – μέσα σε λίγους μόνο μήνες!

Πραγματική επιτυχία για ένα μπλογκ που στήθηκε στη Ζάκυνθο, μακριά από τα… κέντρα αποφάσεων, με μόνο όπλο του το μεράκι μιας Πατρινής που αγαπά τη μαγειρική και τις φωτογραφίες!

Η Πυξίδα, υπερήφανη για τα κατορθώματα της γειτόνισσάς της, αποφάσισε να μοιραστεί μαζί σας τη χαρά της και να σάς χαρίσει ένα αντίτυπο του βιβλίου της Μικρής Κουζίνας!

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο διαγωνισμό με τον γνωστό τρόπο, στέλνοντας e-mail στο [email protected] και αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 24 Μαΐου (προς ξημέρωμα της Τρίτης 25 Μαΐου).

Επειδή χρειαζόμαστε δικό σας το e-mail για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που θα είστε οι τυχεροί, συμμετοχές δεν θα γίνουν δεκτές μέσω των σχολίων του άρθρου της Πυξίδας.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Facebook ή το Twitter και εκεί θα πρέπει να στείλετε στην Πυξίδα προσωπικά μηνύματα.

Ο τυχερός ή η τυχερή θα αναδειχθεί μέσω κλήρωσης και θα ανακοινωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Όσοι ενδιαφέρεστε να αγοράσετε το βιβλίο της Κικής, πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Και εις ανώτερα Κική!!!

* Η Julie Powel μετά την… αναβάθμισή της μετακόμισε σε νέο ιστολόγιο (What Could Happen?), το βιβλίο της στην paperback έκδοση είχε τον τίτλο Julie and Julia: My Year of Cooking Dangerously, ενώ πριν λίγους μήνες είδε το νέο βιβλίο της με τίτλο Cleaving: a Story of Marriage, Meat, and Obsession.

Πρωταγωνίστριες της ταινίας ήταν οι Meryl Streep και Amy Adams.

ΥΣ1: Η Πυξίδα είναι στο Facebook! (http://www.facebook.com/pages/Pyxida/105651174913)

και στο TWΙΤTER: http://twitter.com/Pyksida .

Εκεί μπορείτε να ανεβάσετε το δικό σας υλικό, προκειμένου να δημοσιευτεί και στις σελίδες της Πυξίδας!

ΥΣ2: Η Πυξίδα ετοιμάζει Book Club! Κάθε ιδέα σας είναι ευποπρόσδεκτη! Λεπτομέρειες συντόμως!

Copyright © Πέννυ Μπροτζάκη

e-mail: [email protected]

in.gr