Διαβάζω πως ο Mr Bundesbank, Καρλ Ότο Πελ, με μια βαρυσήμαντη συνέντευξη στο “Spiegel” προφητεύει ακόμη χειρότερες ημέρες για το κοινό νόμισμα, αλλά και την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη!

Όταν όμως ο κ. Πελ ήταν διοικητής της Bundesbank και ο πολιτικός του προϊστάμενος Χέλμουτ Κολ μετέτρεψε τα ανατολικογερμανικά μάρκα σε δυτικογερμανικά στην παράλογη αναλογία του ένα προς ένα η οικονομική ορθοδοξία του κ. Πελ έκανε διακοπές για να επανεκλεγεί το αφεντικό του.

Τώρα που τις πολιτικές αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι, τον ακούω και σκέπτομαι τις γριές που στα νιάτα τους δεν άφηναν άντρα ήσυχο και τώρα που τους έφυγε η ομορφιά και δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως πριν το ρίχνουν στα θεία και κατηγορούν όλους γύρω τους για αμαρτωλούς.

Αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Το ρίξαμε έξω το μαγαζί (γιατί δεν πρέπει να ξεχνιώμαστε, εμείς φταίμε για την κατάστασή μας) και τώρα που καταντήσαμε ζήτουλες ο πάσα ένας μας ρίχνει καρπαζιές για να περάσει την ώρα του, για να τον γράψουν οι εφημερίδες ή για να βγάλει το άχτι του.