Ο Αμερικανός πιτσιρικάς που έγινε διάσημος το 2007, όταν ξεκλείδωσε το iPhone, περηφανεύεται τώρα ότι έσπασε και το PlayStation 3 ώστε να τρέχει πειρατικά παιχνίδια, ή ακόμα και άλλο λειτουργικό σύστημα.

Tρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το PS3 ήταν μέχρι σήμερα η μόνη κονσόλα που αντιστεκόταν στους χάκερ.
«Υποτίθεται ότι είναι απαραβίαστο. Τίποτα όμως δεν είναι πραγματικά απαραβίαστο» σχολίασε στο BBC ο Τζορτ Χοτζ. Παραδέχεται πάντως ότι η παιχνιδομηχανή της Sony είναι σε γενικές γραμμές «πολύ ασφαλής».

Δείτε το ιστολόγιο του Χοτζ εδώ.

Ο 20χρονος χάκερ χρειάστηκε 5 εβδομάδες για να εισβάλλει στο σύστημα. Σκοπεύει να δημοσιεύσει αργότερα λεπτομέρειες για το root key της κονσόλας, ώστε να ανοίξει το PS3 και σε άλλους χάκερ, προς το παρόν όμως περιορίζεται να δηλώσει ότι η τεχνική του είναι «5% hardware και 95% λογισμικό».

Η σπασμένη κονσόλα, είπε, τρέχει παιχνίδια του PS2, πειρατικούς τίτλους, «σπιτικά» παιχνίδια, θεωρητικά ακόμα και άλλα λειτουργικά συστήματα.

Ήταν ένα ακόμα κατόρθωμα για τον πολυμήχανο Χοτζ, ο οποίος πριν από τρία χρόνια είχε ξεκλειδώσει το iPhone ώστε να λειτουργεί σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.
Ο ίδιος εξηγεί ότι το κίνητρό του για το σπάσιμο του PS3 δεν ήταν τα πειρατικά παιχνίδια αλλά η αγνή περιέργεια: «Να σας πω την αλήθεια, ποτέ δεν έχω παίξει στο PS3. Έχω ένα παιχνίδι, αλλά ποτέ δεν το έπαιξα πραγματικά».

Παραμένει πάντως άγνωστο πώς θα αντιδράσει στην είδηση η Sony, η οποία έχει ήδη αρχίσει να εξετάζει την υπόθεση.
Η Microsoft πάντως είχε αποφασίσει να εξορίσει από το Xbox Live όσους χρήστες συνδέονταν με σπασμένα Xbox 360.

in.gr