Εξαιρετικά ηχηρά ήταν τα αποτελέσματα μελέτης του καταξιωμένου χρηματοπιστωτικού ομίλου Morgan Stanley σχετικά με τον μέλλον των τεχνολογιών: Μεταξύ άλλων, μέσα σε πέντε μόλις χρόνια, ο αριθμός των χρηστών που θα μπαίνουν στο Ίντερνετ από το κινητό τους θα ξεπεράσει αυτόν των χρηστών που μπαίνουν από το desktop.

Στον αγώνα για κυριαρχία στην αγορά Mobile Internet έχουν ήδη προβάδισμα ελάχιστοι (η Apple, το Google, το Amazon.com και το Skype). H αναμενόμενη εκρηκτική μεγέθυνση του Mobile Internet αποδίδεται στην επέκταση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας υψηλής ταχύτητας τρίτης γενιάς (3G), στην έκρηξη της διαδικτυακής κοινωνικής δικτύωσης, στην επιτυχία του βίντεο μέσω Διαδικτύου αλλά και των λεγόμενων «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Τα πρότυπα δικτύωσης και επικοινωνίας που καθιέρωσαν η Apple και το Facebook ανέβασαν τον πήχη.

Σύμφωνα με την Morgan Stanley, οι πωλήσεις των smartphone, κινητών που έχουν δυνατότητες υπολογιστή και σχετικά αυξημένο κόστος, θα ξεπεράσουν από το 2010 τις πωλήσεις φορητών υπολογιστών και netbook μαζί. Εντός των επόμενων δύο μόλις ετών, θα πουληθούν περισσότερα smartphone από ό,τι desktop, notebook και netbook μαζί!

Η εκτενής μελέτη της Morgan Stanley δημοσιεύεται υπό μορφή PDF στον δικτυακό της τόπο (128+MB).

in.gr