Ένας δυσθεώρητα υψηλός αριθμός εφαρμογών έχουν αναπτυχθεί για το iPhone που διατίθενται δωρεάν ή με χρέωση με την έγκριση της Apple στο App Store. H Apple μάλιστα παίρνει ένα μερίδιο από τη «δουλειά». Το γεγονός καθιστά εξαιρετικά δύσκολο να την ανταγωνιστεί κανείς στα χωράφια της, ένας διακεκριμένος όμως προγραμματιστής της Microsoft είχε μια ιδέα.

Όταν οι εφαρμογές που φιγουράρουν στα ράφια του App Store είναι δωρεάν, οι προγραμματιστές τους αποζημιώνονται από διαφημιστικά έσοδα: συνοδεύονται από διαφημιστικά μπανεράκια σε διακεκριμένα σημεία.

Η ιδέα του Ρέι Όζι είναι να προβάλλονται διαφημίσεις σε ολόκληρη τη (μικρή) οθόνη, όσο φορτώνει η (κατά τα άλλα δωρεάν) εφαρμογή ή ακριβέστερα, πριν φορτωθεί (και επί 15 έως και 30 δευτερόλεπτα). Συγκεκριμένα, η Microsoft υπόσχεται να παραχωρήσει δωρεάν κάποια παιχνιδάκια για το Zune HD με αντάλλαγμα την προβολή των διαφημίσεων αυτών. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι ο χρήστης δεν μπορεί να παρακάμψει τη διαφήμιση…

Ο συντάκτης του AppleInsider.com Prince McLean εκθέτει τους λόγους για τους οποίους το εγχείρημα θα αποτύχει παταγωδώς. Διαβάστε το (εξαιρετικό, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς ή όχι) αυτό άρθρο στο AppleInsider.com

ΥΓ. Από λάθος μου αποδίδω την ιδέα στον Ρέι Όζι -ο Όζι είχε στο παρελθόν πει ότι η Microsoft δεν πρέπει να αγνοήσει αυτή τη μέθοδο προώθησης λογισμικού.