Ένοχος για την κλοπή 40 εκατομμυρίων αριθμών πιστωτικών και χρεωστικών καρτών μέσω υπολογιστή δήλωσε στις 11 Σεπτεμβρίου ο 28χρονος Αλμπερτ Γκονζάλεζ.

Ο Γκονζάλεζ φέρεται να υπέκλεψε τους αριθμούς πιστωτικών καρτών, με χάκινγκ σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων στις ΗΠΑ, όπως TJX Companies, BJ’s Wholesale Club, OfficeMax, Boston Market, Barnes & Noble και Sports Authority στη Μασαχουσέτη. Επίσης εισέβαλλε στο σύστημα της αλυσίδας εστιατορίων Dave & Buster’s στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε ασφαλείς πληρωμές μέσω Διαδικτύου

Με τη συνδρομή δύο άγνωστων συνωμοτών από ή κοντά στη Ρωσία, ο Γκονζάλεζ χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές, μεταξύ των οποίων και το wardriving προκειμένου να βρει ανοικτές «πόρτες» ασύρματης δικτύωσης στα δίκτυα των θυμάτων του. Τους αριθμούς των καρτών που υπέκλεπτε το κύκλωμα «Get Rich or Die Trying» («Πλούτισε ή Πέθανε Προσπαθώντας») στη συνέχεια τους πωλούσαν, ενώ συμμετείχαν σε απάτες ATM εγγράφοντας τα δεδομένα που είχαν υποκλέψει σε κενές κάρτες με τις οποίες έκαναν ακολούθως αναλήψεις δεκάδων χιλιάδων δολαρίων κάθε φορά.

Κατάφερναν να κρύβουν τα ίχνη και τις συναλλαγές τους «ξεπλένοντας» τα χρήματα που λάμβαναν μέσω Διαδικτύου και διοχετεύοντας κεφάλαια σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ανατολική Ευρώπη.

Ο νεαρός χάκερ από το Μαϊάμι, γνωστός στο Δίκτυο ως Soupnazi, κατηγορείται επίσης για αντιποίηση ταυτότητας και άλλα 18 αδικήματα σχετικά με τη παράνομη χρήση υπολογιστή.

Μέρος της συμφωνίας για την ομολογία του ήταν να παραδώσει 2,7 εκατομμύρια δολάρια, ένα διαμέρισμα στο Μαϊάμι, μια BMW 330i του 2006, ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι από τα Tiffany και ρολόγια Rolex, καθώς και ένα εκατομμύριο δολάρια που είχε θάψει στην αυλή του πολυτελούς σπιτιού του.

Εντούτοις, αντιμετωπίζει ποινή 15ετούς το ελάχιστο έως και 20ετούς το μέγιστο, κάθειρξης. Τα αρμόδια δικαστήρια σε δύο πολιτείες των ΗΠΑ θα αποφανθούν στις 8 Δεκεμβρίου.

Ο Soupnazi ήταν γνωστός στο FBI από την προκλητική διαδικτυακή δραστηριότητά του στα μαθητικά του χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Στο στόχαστρο της Ε.Ε. τα e-καταστήματα ηλεκτρονικών