36

Μια δασκάλα στην Τυνησία που έμεινε έγκυος με τεχνικές υποβοηθούμενες αναπαραγωγής επιμένει να γεννήσει και τα 12 έμβρυα που αναπτύσσονται στη μήτρα της, γράφει την Τρίτη η βρετανική εφημερίδα Sun.

Η γυναίκα κυοφορεί έξι αγόρια και έξι κορίτσια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πώς ακριβώς τα συνέλαβε. Σύμφωνα με την εφημερίδα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε έγινε εξωσωματική γονιμοποίηση και οι γιατροί εμφύτευσαν πολλά έμβρυα για να αυξήσουν την πιθανότητα επιτυχίας, είτε η υποψήφια μητέρα ακολούθησε μόνο ορμονική αγωγή και παρήγαγε πολλά ώριμα ωάρια, τα οποία γονιμοποιήθηκαν στη συνέχεια με φυσικό τρόπο.

Στην Ελλάδα και στις περισσότερες δυτικές χώρες οι γιατροί απαγορεύεται να εμφυτεύουν πάνω από τρία έμβρυα σε κάθε κύκλο εξωσωματικής. Σε περιπτώσεις πολλαπλής κύησης, οι έγκυες μπορούν να επιλέξουν να αφαιρέσουν ορισμένα από τα έμβρυα, ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα επιβίωσης για τα υπόλοιπα.

Όμως η Τυνήσια δασκάλα, που ζει στην πόλη Γκάφσα, είναι αποφασισμένη να γεννήσει δωδεκάδυμα.

Το ρεκόρ πολλαπλής γέννησης κατέχει από το 1971 μια γυναίκα από την Αυστραλία, η οποία γέννησε εννέα μωρά, από τα οποία όμως δεν επέζησε κανένα.

Πριν από επτά μήνες, πάντως, η Νάντια Σούλμαν από την Καλιφόρνια εξέπληξε τους γιατρούς γεννώντας υγιή οκτάδυμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ