103

Παρέμβαση ζήτησε να κάνει στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Ο υφυπουργός θα παραστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που θα ασχοληθεί με το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν από το Δεκέμβριο και μετά οι εμπορικές επιχειρήσεις του κέντρου από τις επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πράξεις αγνώστων και θα ενημερώσει το ΕΒΕΑ για τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει το υπουργείο.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές την περασμένη Παρασκευή από τους εμπειρογνώμονες του επιμελητηρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΒΕΑ, πρόκειται για 67 επιχειρήσεις εκ των οποίων κάποιες από αυτές είναι η δεύτερη φορά που έχουν υποστεί ζημιά από τη δράση των κουκουλοφόρων.

Την Τρίτη υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί από το επιμελητήριο η διαδικασία καταγραφής οπότε και θα γίνει γνωστό το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών.

Από την πλευρά του, το ΕΒΕΑ ζητά από το υπουργείο Οικονομίας την αποζημίωση των επιχειρήσεων του κέντρου που υπέστησαν ζημιές κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που ακολουθήθηκε το Δεκέμβριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ