Έκτακτη σύσκεψη στην Κατεχάκη

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για «Επαναστατικό Αγώνα» και «Σέχτα»

Η ένταση και η συχνότητα των τελευταίων χτυπημάτων της τρομοκρατίας, και κυρίως η αγωνία για τον τόπο και τον χρόνο της συνέχισής τους, έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή στην Κατεχάκη· πληροφορίες για ρόλο, εκ νέου, της Σκότλαντ Γιαρντ.
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για «Επαναστατικό Αγώνα» και «Σέχτα» | in.gr
Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής συλλέγουν στοιχεία από την έκρηξη σε υποκατάστημα της Citibank στη Νέα Ιωνία

28

Η ένταση και η συχνότητα των τελευταίων χτυπημάτων της τρομοκρατίας, και κυρίως η αγωνία για τον τόπο και τον χρόνο της συνέχισής τους, έχουν προκαλέσει συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ. Έκτακτη σύσκεψη την Κυριακή στην Κατεχάκη, πληροφορίες για ρόλο, εκ νέου, της Σκότλαντ Γιαρντ.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, η έκτακτη σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιείται υπό τον φόβο ενός νέου κύκλου επιθέσεων του «Επαναστατικού Αγώνα» και της «Σέχτας Επαναστατών», αλλά και για να αντικατασταθούν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που σχετίζονται με τη διαρροή του απόρρητου εγγράφου με τους πιθανούς στόχους που η εφημερίδα την προηγούμενη Τετάρτη.

Η τελευταία προκήρυξη του «Επαναστατικού Αγώνα» για τις επιθέσεις εναντίον της Citibank, όπως εκτιμούν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., δεν θα σημάνει την «αναστολή» της δράσης του εγχώριου «αντάρτικου πόλης». Αντιθέτως, φοβούνται ότι ουσιαστικά ορίζει την αρχή μιας νέας «ενότητας» επιθέσεων από τη νέα γενιά τρομοκρατών, η οποία προχωρεί σε ένα μπαράζ επιθέσεων που είχε να συμβεί στη χώρα μας από την περίοδο 1991-1993. Μάλιστα οι αστυνομικοί φοβούνται ότι θα υπάρξει αλλαγή στόχευσης από τις δύο ένοπλες οργανώσεις.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί και για τη δράση της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών» που έχει προχωρήσει σε δύο ένοπλες επιθέσεις κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού και του τηλεοπτικού σταθμού Αlter. Η οργάνωση αυτή θεωρείται από τους αστυνομικούς ότι έχει άμεση σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα» και πραγματοποιεί επιθέσεις λίγες ημέρες πριν ή μετά τις ενέργειές του. Οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει το ενδεχόμενο στη «Σέχτα Επαναστατών» να έχουν ενεργοποιηθεί ασύλληπτα μέλη της ομάδας των «ληστών με τα μαύρα» που έδρασε την περίοδο 2003-2006.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Καθημερινή,  μετά από προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ καταφθάνει στην Αθήνα, ενώ τις προσεχείς μέρες αναμένεται και ο αρχηγός της βρετανικής αστυνομίας σερ Ίαν Μπλέρ. Επιδίωξη των Βρετανών να βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση της Αντιτρομοκρατικής. Στην Αθήνα επιστρέφει επίσης ο αξιωματικός της Σκότλαντ Γιαρντ Χρήστος Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο συνδετικός κρίκος Ελλήνων και Βρετανών αστυνομικών στη διάρκεια των ερευνών και της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ