Επανέρχομαι στο κεφάλαιο Φριντρισχάφεν και το ολοκληρώνω με αυτήν εδώ την ανάρτηση και έχω έναν επιπλέον λόγο. Η ομώνυμη γερμανική ομάδα θα είναι η αντίπαλος του Ηρακλή στα προημιτελικά του Champions League στο βόλεϊ ανδρών.

Όσοι, λοιπόν, φίλαθλοι του «Γηραιού» αποφασίσουν να ακολουθήσουν την ομάδα τους στη γερμανική πόλη και να την ενισχύσουν ψυχολογικά, ας έχουν υπόψη τους ότι πρόκειται για την έδρα των Ζέπελιν και μάλιστα φιλοξενεί και το αντίστοιχο μουσείο.

Τα Ζέπελιν ήταν στην ουσία πηδαλιουχόμενα αερόστατα με σκελετό, εφεύρεση του Γερμανού κόμη Φέρντιναντ Φον Ζέπελιν, βάσει σχεδίων που πρωτοέφτιαξε το 1874 και έφερε στην παραγωγή στις αρχές του 20ού αιώνα.

Αποτέλεσαν το στόλο της Deutsche Luftschiffahrts-AG, της πρώτης αεροπορικής εταιρίας στην Ιστορία, η οποία πραγματοποιούσε προγραμματισμένες πτήσεις πριν τον Α Παγκόσμιο πόλεμο, στη διάρκεια του οποίου τα Ζέπελιν χρησιμοποιήθηκαν ως βομβαρδιστικά και κατασκοπευτικά.

Τη δεκαετία του 1920 άρχισαν τις εμπορικές πτήσεις τους και έφτασαν στο αποκορύφωμα της δόξας τους τη δεκαετία του 1930 όταν τα  LZ 127 Graf Zeppelin και LZ 129 Hindenburg συνέδεαν τη Γερμανία με τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Μάλιστα, το περίφημο Empire State Building είχε σχεδιαστεί για να αποτελεί τερματικό σταθμό των Ζέπελιν.

Η θεαματική, όμως, καταστροφή του Hindenburg στις 6 Μαΐου του 1937 και τα 36 θύματα που προκάλεσε σόκαρε όλο τον κόσμο και οδήγησε στην απόφαση της απόσυρσης των Ζέπελιν από τους ουρανούς.

 

Το μουσείο – το οποίο φιλοξενεί στο ισόγειό του αυτό το αυτοκίνητο – έχει κατασκευαστεί για να θυμίζει το εσωτερικό ενός ζέπελιν και διαθέτει ξεναγό που ενημερώνει το κοινό για όλες τις στιγμές της ιστορίας των ζέπελιν.