43

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Πέμπτη, ενώ στο «πλευρό» μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών θα βρεθούν αυτή τη φορά οι αστυνομικοί, που προγραμματίζουν δική τους ξεχωριστή πορεία.

Στις 12 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) καλούν τα μέλη τους σε συγκέντρωση μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, προκειμένου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή τους, «να καταδικαστούν τα φαινόμενα βίας, απ όπου και αν προέρχονται, και να δηλωθεί κατηγορηματικά ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με κατασταλτικά μέτρα».

Μία ώρα αργότερα (1 μ.μ.) φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν στα Προπύλαια.

Παράλληλα, τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές-μέλη της ΠΚΣ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενοι για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμη, στην Πάτρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού, του Φυσικού και του Χημικού Τμήματος, προγραμματίζουν να μεταβούν στο λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών προς το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών αποφασίστηκαν νέες καταλήψεις. Έτσι, στα ήδη 25 υπό κατάληψη ιδρύματα ή τμήματα προστέθηκαν η Φιλοσοφική Σχολή, η Ιατρική Σχολή και τα Τμήματα ΜΜΕ και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντιθέτως, στη Νομική Σχολή και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο οι συνελεύσεις υπερψήφισαν τις προτάσεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, αντιστοίχως, για ανοιχτές σχολές. Το ίδιο συνέβη και στα τμήματα των Πολιτικών Μηχανικών και των Μηχανολόγων του ΕΜΠ, όπου υπερίσχυσαν τα ψηφίσματα της ΔΑΠ.

Λόγω ελλείψεως απαρτίας, αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα οι συνελεύσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Εξάλλου, η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου αποφάσισε την παράταση του διδακτικού εξαμήνου για μία εβδομάδα, ώστε να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ