Το Λονδίνο είναι αγαπημένος Χριστουγεννιάτικος προορισμός και αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας με τη βοήθεια της Σοφίας, του Γκρινιάρη και της Cinderella, που τη ζουν καθημερινά.

Η Σοφία, λοιπόν, έχει δημοσιεύσει στις Κόκκινες Νύχτες της ένα αφιέρωμα όχι μόνο στον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης αλλά και στις γιορτινές βιτρίνες των μεγάλων καταστημάτων.

Για αρχή μάς προσέφερε το Hamleys, ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα παιχνιδιών στον κόσμο, που βρίσκεται στην Regent Street.

«Παρόλο που ο εξωτερικός φωτισμός του μαγαζιού δεν ήταν κάτι το διαφορετικό, οι βιτρίνες ήταν πολύ συμπαθητικές. Αγιοβασίληδες, καλλικάντζαροι και αρκουδάκια μας θυμίζουν ότι είναι Χριστούγεννα» γράφει χαρακτηριστικά.

Μετά μάς πήγε μια βόλτα στην Regent Street

την Carnaby Street

και την Oxford Street

«Φέτος η κίνηση στην αγορά ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρσυ, με αποτέλεσμα πολλά μαγαζιά να έχουν αρχίσει εκπτώσεις νωρίτερα απ ό,τι συνήθως. Άλλες χρονιές δεν έβλεπες ούτε 10% πριν τα Χριστούγεννα, ενώ τώρα πολλά μαγαζιά κάνουν εκπτώσεις 50% ή και παραπάνω. Σημειώνω εδώ ότι στην Αγγλία οι εκπτώσεις είναι θέμα του κάθε μαγαζιού (δεν καθορίζονται από τον εμπορικό σύλλογο όπως γίνεται στην Ελλάδα) και γίνονται 3-4 φορές τον χρόνο. Οι μεγαλύτερες είναι οι εκπτώσεις των Χριστουγέννων, που ξεκινάνε στις 26 ή 27 Δεκεμβρίου, αναλόγως με το μαγαζί» γράφει η Σοφία.

Μετά μάς ξενάγησε στο Selfridges (Σέλφριτζις), που… «είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πολυκατάστημα στη Βρετανία, μετά το Harrods. Βρίσκεται στην Oxford Street, όπου καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο».

Στη συνέχεια μάς πήγε βόλτα στην πλατεία Trafalgar Square, σε περιοχές του Νοτίου Λονδίνου, στο Somerset House και στο Hyde Park.

Ο Γκρινιάρης, από την πλευρά του, μάς παρουσίασε το δέντρο που προσέφερε για ακόμα μία χρονιά η Νορβηγία στη Μεγάλη Βρετανία και το οποίο κοσμεί την Trafalgar Square και κάνει και ένα ενδιαφέρον κουίζ!!!

Μάς πήρε από το χέρι και μάς πήγε στη Χριστουγεννιάτικη γερμανική αγορά που έχει στηθεί στο South Bank, δίπλα στο ποτάμι.

Και μάς κέρασε μελομακάρονια φτιαγμένα από τα χεράκια του, έτσι για το καλό!

Στο Hyde Park μάς ξενάγησε και η Cinderella με τον… καναπέ της, η οποία με βρίσκει απολύτως σύμφωνη όταν γράφει ότι «τα Χριστούγεννα είναι γιορτή ελπίδας»!

ΥΣ: Το κείμενο αυτό είναι απλώς ενδεικτικό για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γιορτινό Λονδίνο. Πολύ περισσότερο υλικό μπορείτε να βρείτε στις Κόκκινες Νύχτες, στον Γκρινιάρη μια ζωή και τον Καναπέ.

Οι σχετικές αναρτήσεις είναι οι παρακάτω:

Κόκκινες Νύχτες: Στολισμένο Λονδίνο, The more the merrier, Πάμε για ψώνια;, Φωτισμένοι δρόμοι, Hamleys το παιχνιδάδικο, Έρχονται Χριστούγεννα.

Γκρινιάρης μια ζωή: Μελομακάρονα!, Το δέντρο και τα κάλαντα στην Trafalgar, Winter Wonderland, Χριστουγεννιάτικη αγορά στο South Bank, Winter Wonderland, Κι άλλες Χριστουγεννιάτικες βιτρίνες, Χριστούγεννα ολοταχώς: Φώτα στη Regent street, Τα Χριστούγεννα είναι εδώ! Ω ναι!,

Στον καναπέ: Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο