53

Να σταματήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων ζήτησε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, ζήτησε οργάνωση και αγώνα από τους εργαζόμενους.

Με αφορμή τα πρωτοφανή ολονύχτια επεισόδια που σημειώθηκαν χθες, Δευτέρα, η γγ του ΚΚΕ διαχώρησε «τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση για τα θύματα της κρατικής καταστολής» από το σκληρό πυρήνα των κουκουλοφόρων και τα όσα λέγονται για νέες μορφές κινήματος.

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι ο σκληρός πυρήνας των κουκουλοφόρων έχει προκύψει από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας και χρησιμοποιείται για να συκοφαντήσει το λαϊκό κίνημα. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι πιθανώς έχει ξεφύγει από τον έλεγχο.

Η γγ του ΚΚΕ σημείωσε ότι δεν υπήρξε προσχεδιασμός για το θάνατο του μαθητή, ώστε σημείωσε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η διαπαιδαγώγηση των αστυνομικών δυνάμεων.

Η κ. Παπαρήγα υπογράμμισε, δε: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Δε λέμε ότι ταυτίζεται με αυτούς, αλλά χαϊδεύει, γιατί βλέπει μπροστά την κάλπη, καρέκλες, ή μαξιλάρια».

Το ΚΚΕ έδωσε το παράδειγμα με την χθεσινή κινητοποίησή του στην Ομόνοια πως μπορεί να γίνει ειρηνικό, συντεταγμένο και περιφρουρημένο συλλαλητήριο, σημείωσε η κ. Παπαρήγα και τόνισε πως η αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται, ένα κίνημα μαζικό περιφρουρημένο που δεν έχει καμία ανάγκη τη δήθεν προστασία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιπλέον σημείωσε ότι για το ΚΚΕ η κατάσταση έχει διέξοδο και αυτή είναι η οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία και τόπους εργασίας. Να γεμίσει η Ελλάδα αγωνιζόμενους εργαζόμενους, γιατί η οικονομική κρίση είναι μπροστά.

Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Παπαρήγα είπε ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές πρέπει να γίνουν με όρους ανόδου της ταξικής πάλης, γιατί -όπως είπε- αν γίνουν σε συνθήκες βίας και καταστολής δεν θα γίνουν πολλά πράγματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ