51

Ηρεμία και υπεύθυνη στάση από όλες τις πλευρές ζήτησε ο Γ.Καρατζαφέρης κατόπιν της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο αρχηγός του ΛΑΟΣ ρωτήθηκε ποιοι πυροδοτούν τα επεισόδια και απάντησε ότι «όλοι τους γνωρίζουμε, δεν είναι ώρα τώρα να ονοματίσουμε γιατί θα ρίχνουμε λάδι στη φωτιά».

Έχουμε μια οικονομική και κοινωνική κρίση, την οποία πρέπει να ζυγίσουμε καλά, αλλά εγώ φοβάμαι την ακρισία κάποιων, δήλωσε.

«Εάν δεν υπάρξει σύνεση και αυτοσυγκράτηση, πολύ φοβάμαι ότι αυτά τα ίδια γεγονότα θα φθάσουν να επιτάσσουν την εφαρμογή του άρθρου 11 του Συντάγματος. Επειδή όμως η Δημοκρατία είναι πάνω από όλα και για όλους πρέπει όλοι να δείξουμε την πρέπουσα και την δέουσα προσοχή.»

Πρόκειται για το άρθρο που αφορά το δικαίωμα των Ελλήνων να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα. Το άρθρο προβλέπει επίσης απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων «με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει».

Σε ερώτηση για το ποιοι μπορεί να πυροδοτούν αυτά τα γεγονότα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι όλοι γνωρίζουμε και όλοι ξέρουμε, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η ώρα για να δοθούν ονόματα.

«Αυτό θα ήταν λάδι στη φωτιά. Εκείνο που χρειάζεται αυτήν την ώρα είναι νερό και όχι λάδι» συνέχισε.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διατεθεί ένα δισ. ευρώ από τα χρήματα που προορίζονται για τη στήριξη της ρευστότητας στην αγορά, προκειμένου να ενισχυθούν οι καταστηματάρχες που έχασαν τις περιουσίες τους.

Σε ερώτηση τέλος για το αν πιστεύει πως οι πολιτικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν όλες με τον ίδιο τρόπο τα φαινόμενα που παρουσιάζονται εδώ και τρεις μέρες, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε ότι «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δείχνουν σοβαρότητα και υπάρχουν και δυνάμεις οι οποίες "χαϊδεύουν αυτιά", κάπως έτσι άκουσα κάποιον που το είπε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ