30

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, το πρωί του Σαββάτου, με αντικείμενο την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με την RWE και την Χαλυβουργική.

Συνδικαλιστές έσπασαν την είσοδο των γραφείων επί της οδού Χαλκοκονδύλη με στόχο να κατευθυνθούν στο γραφείο που συνεδρίαζε το ΔΣ και να διακόψουν τη συνεδρίαση.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ από τον συνωστισμό και την ένταση ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, εισέβαλε στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ και διέκοψε τη συνεδρίαση. Έτσι, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ αναβλήθηκε για τρίτη φορά.

«Οφείλατε να με πάρετε τηλέφωνο και να μου ζητήσετε να σας δεχτώ. Αλλωστε, είχατε ζητήσει να αναβληθεί το ΔΣ της 20ης Δεκεμβρίου και εγώ είχα αποδεχτεί το αίτημά σας» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ στους συνδικαλιστές.

«Δεν σας ζητήσαμε την αναβολή, σας την επιβάλαμε» απάντησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος.

Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για νίκη και προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις. 

Σημειώνεται ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ είναι την ερχόμενη Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ εξέφρασε «τη βαθειά της λύπη για τις πρακτικές βίας και προσπάθειας παραπληροφόρησης από μερίδα συνδικαλιστών, τόσο των εργαζομένων όσο και του ελληνικού λαού γενικότερα. Τέτοιες ενέργειες οδηγούν στον αποκλεισμό, τη συρρίκνωση της ΔΕΗ και ουσιαστικά την απαξίωσή της.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ