43

Στον αέρα παραμένει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των γραμμών του Μετρό και του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, κάθε Παρασκευή και Σάββατο έως τις 2 τα ξημερώματα, καθώς οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην απόφαση του ΟΑΣΑ.

Βάσει της απόφασης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, η πιλοτική μεταμεσονύχτια λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού ξεκινά από την 1η Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο ωράριο, απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες ισχύος του νέου ωραρίου. 

Όπως υποστηρίζουν, η νυχτερινή λειτουργία θα μειώσει το χρόνο ανάπαυσής τους, καθώς και το διάστημα συντήρησης των συρμών και του δικτύου. Πάντως, οι οριστικές αποφάσεις των σωματείων των εργαζομένων αναμένονται την Πέμπτη.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης οι εργαζόμενοι στην τηλεφωνική γραμμή 185, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, δεν ήταν σε θέση να απαντήσουν για το εάν το νέο ωράριο θα ισχύσει από αυτή την Παρασκευή και επεσήμαναν ότι δεν είχαν σχετική ενημέρωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ