93

Η διοίκηση της ΔΕΗ δίνει με ανακοίνωσή της στο ΧΑ επιπλέον διευκρινίσεις σχετικά με τις συζητήσεις συνεργασίας με τη γερμανική RWE, στο πλαίσιο προφανώς μιας προσπάθειας για ομαλοποίηση της κατάστασης και καθυσυχασμού όσων αντιδρούν έντονα στην ιδέα αυτού του deal.

Δεν πρόκειται για επιλογή στρατηγικού επενδυτή τονίζει η ΔΕΗ, αλλά για μια κίνηση στο πλαίσιο επέκτασης και αύξησης του τζίρου της Επιχείρησης και διευκρινίζει ποιους τομείς αφορά η συνεργασία.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο, η Επιχείρηση αναφέρει ότι «σχετικά με τις συζητήσεις συνεργασίας μεταξύ της RWE και της ΔΕΗ, και σε συνέχεια των ανακοινώσεών μας στις 18 και 20 Δεκεμβρίου 2007, από την Επιχείρηση διευκρινίζεται ότι οι συζητήσεις για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας αφορούν στο ενδεχόμενο συνεργασίας σε τέσσερεις τομείς :

1. Η δυνατότητα κατασκευής ανθρακικού σταθμού συνολικής ισχύος 1.600 MW.

2. Η δυνατότητα αγοράς δύο μεταχειρισμένων αεριοστροβίλων για την κάλυψη αναγκών αιχμής κατά τις θερινές περιόδους 2008 -2010.

3. Η δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου.

4. Η δυνατότητα συνεργασίας στον τομέα των ΑΠΕ.

Η πρόταση αυτή δεν αφορά επιλογή στρατηγικού επενδυτή, αλλά ικανοποιεί την ανάγκη επέκτασης της ΔΕΗ και αύξησης του κύκλου εργασιών της» καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΕΗ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ