Κάντε τον ήχο της καρδιάς του μωρού σας μουσικό CD!

Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε ένα ακόμη εκπληκτικό και μάλιστα χρηστικό ενθύμιο, αφού η επιστήμη και η νέα τεχνολογία μπορούν να μετατρέψουν το ρυθμό (tempo) της καρδιάς του εμβρύου σε μουσικό CD και να δημιουργήσουν το… προσωπικό του νανούρισμα!!!

Ναι, πρόκειται για μια αποκλειστική και παγκόσμια πατέντα την οποία έχει κατοχυρώσει ο γιατρός και μουσικοσυνθέτης Σεργκέι Σαμπούτιν! Και είναι πολύ πιο εντυπωσιακό και χρηστικό απ’ ό,τι η τρισδιάστατη υπέρηχο-τομογραφία…

Πρόκειται για μια απολύτως ασφαλή μέθοδο, κατά την οποία, με το απλό μηχάνημα του επιφανειακού υπερήχου, εξειδικευμένη γιατρός «πιάνει» τον ήχο της καρδιάς του εμβρύου και τον εγγράφει σε ειδικό σκληρό δίσκο.

Ο εν λόγω ήχος είναι αυτός που ακολούθως θα διαμορφώσει το τέμπο για τη μουσική σύνθεση μιας χαλαρωτικής μπαλάντας. Ήχοι της φύσης, όπως το κελάηδισμα πουλιών, το θρόισμα των φύλλων, η βροχή που πέφτει στα ξερά φύλλα, μπορούν να αποτελέσουν επιλογές των γονέων για τη μουσική σύνθεση της «καρδιάς» τους.

Το μουσικό CD που προκύπτει όχι μόνον είναι μια όμορφη και πρωτότυπη ιδέα, αλλά κι ένα χρηστικό αντικείμενο, αφού μπορεί να αποτελέσει μέσο χαλάρωσης για το μωρό που θα γεννηθεί, αλλά και για τη γυναίκα πριν (και μετά) τον τοκετό.

Η ακοή είναι η σημαντικότερη αίσθηση στο έμβρυο

Ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής του μωρού, η μουσική είναι απαραίτητη, μιας και ήδη μέσα στη μήτρα της μητέρας του το μόνο που αφουγκραζόταν ήταν ήχοι. Η μήτρα παρέχει ένα πλούσιο ηχητικό περιβάλλον στο έμβρυο, με ήχους τόσο ενδογενείς, όπως η ροή του αίματος, η βοή του στομάχου και των εντέρων και ο χτύπος της καρδιάς της μητέρας, όσο και εξωγενείς που διέρχονται από το αμνιακό τοίχωμα.

Μεταξύ των εξωγενών ήχων εξέχοντα ρόλο διαδραματίζουν οι ήχοι της μουσικής, πρωτίστως επειδή οι ακουστικές εμπειρίες συνιστούν το κυριότερο ερέθισμα για την ανάπτυξη του εγκεφαλικού φλοιού του εμβρύου.

Παράλληλα, η μουσική επηρεάζει τα κύτταρα και τα όργανα του εμβρύου, καθώς το δέρμα θεωρείται υποδοχέας των ρυθμών του ήχου.

Όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά η μουσική συνεισφέρει στη μείωση του στρες που σε ορισμένες περιπτώσεις βιώνει το έμβρυο στην κοιλιά της μητέρας. Η ίδια η μητέρα, απ’ την άλλη πλευρά, χρειάζεται μουσική υποστήριξη, η οποία δεν εξαντλείται μόνο στο διάστημα της κυοφορίας, αλλά επεκτείνεται και στον τοκετό, αλλά και στην επιλόχεια περίοδο.

Δωρεάν νανουρίσματα και χαλαρωτική μουσική μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν κάνοντας κλικ στο κεφάλαιο Νανουρίσματα για το Μωρό σας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Πρωσοπικά Μουσικά CD στο τηλ.:2107712852 και www.sonarstudio.gr 

Μάθετε τα πάντα για την εγκυμοσύνη

Επιστροφή στην Κεντρική Σελίδα