53

Μάχη με τις φλόγες που επιμένουν στην Πελοπόννησο -με ένα ακόμη μέτωπο στην Επίδαυρο- και τη νέα πυρκαγιά στην Μυρσίνη Πρέβεζας έδιναν οι πυροσβεστικές δυνάμεις το βράδυ της Δευτέρας, ενώ επιπλέον βρίσκονταν σε επιφυλακή για τυχόν πλημμύρες, λόγω των βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας εκδηλώθηκαν δύο νέες πυρκαγιές στην Περιοχή Aκρος Επιδαύρου στο νομό Αργολίδος και στην Μυρσίνη Πρέβεζας, οι οποίες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη. Στην Πρέβεζα η φωτιά είναι μέσα σε χαράδρα σε δύσβατη περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές στην Μεσσηνία, Αρκαδία και Λακωνία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες μικροεστίες για αυτό επί τόπου παραμένουν επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα για την αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα, με το χάρτη πρόβλεψης επικινδυνότητας πυρκαγιών για την Τρίτη προβλέπεται επικινδυνότητα σε βαθμό 4 για τη νότια Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής, οι βροχοπτώσεις δημιουργούν νέα προβλήματα και για το λόγο αυτό έχουν διατεθεί δυνάμεις για την προστασία πολιτών, κυρίως στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική δέχθηκε 109 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Αλεξανδρούπολη, τη Χαλκιδική και την Κοζάνη.

Την ίδια ώρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια επισκέφθηκε ο πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Πυροπλήκτων Πέτρος Μολυβιάτης, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανακούφιση των πληγέντων.

Ο κ. Μολυβιάτης δήλωσε πως έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί περίπου 62 εκατ. ευρώ και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας για την αλληλεγγύη του λαού αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Παράλληλα, στη Ζαχάρω της Ηλείας έφθασε τη Δευτέρα κλιμάκιο Κύπριων τεχνικών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυπριακής κυβέρνησης για ανοικοδόμηση-ανασυγκρότηση του χωριού Αρτέμιδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ